Estetiska behandlingar

Vi brinner för estetik och erbjuder en rad olika estetiska behandlingar. Med estetisk behandling menas tandvård som inte är nödvändig utan är rent kosmetisk. Alla ska kunna leva livet leende om du frågar oss.

Clearsmile 

ClearSmile /Invisalign är en osynlig och enkel lösning för att flytta tänder till den position vi förutbestämt.

Skenorna är bekväma, genomskinliga och enkla att ha på sig. De är gjorda utav tunn plast. Varje skena är specialanpassad och används en vecka åt gången innan man byter till en ny. Stegvis flyttas tänderna till den förutbestämda positionen.

En analys görs alltid innan påbörjad behandling för att se förväntat resultat.

Inman Aligner

Denna behandling består av en specialanpassad skena med en bar och en fjäder.

Tänderna trycks med hjälp av fjädern mot baren och förflyttas på så vis framår mot skenan till den slutliga positionen.

Skenan jobbar effektivt och kan räta upp trångställningar och till viss del vrida tänder.

Skalfasader 

En skalfasad är ett nytt tandfärgat ytskikt gjort av vanligtvis porslin. De används för att förändra utseendet på en tand och är en permanent åtgärd då de cementeras fast på den tand vars yta ska förändras.

Skalfasader används för att åtgärda olika sorters estetisk problematik, exempelvis trasiga, missfärgade eller spruckna tänder. 

Antingen kan en fasad tas fram om endast en tand ska täckas, det är dock vanligare att patienten vill ha skalfasader på flera tänder för att skapa ett jämnt och symmetriskt leende.

Estetiska kompositfyllningar

I vissa fall kan man nå önskat resultat med en mindre insvasiv behandling. Denna estetiska behandling kan göra stor skillnad men med små medel. Det är enkelt sagt plastfyllningar. Man kan ändra form på tänderna med påbyggnad av plast eller genom att slipa.

Tandblekning

Denna behandling är för dig som önskar ljusare tänder. På kliniken tillverkar vi individuellt anpassade blekskenor som är särskilt gjorda för dig. Blekningen gör du sedan själv hemma med blekgel som appliceras i dina skenor. Vi arbetar med Opalescence.