Implantat

Ditt självklara val i Helsingborg. Till oss kan du vända dig om du är intresserad av implantat. Vi har lång erfarenhet och arbetar med guidad kirurgi. 

Funderar du på att skaffa implantat?

Möjligheten att ersätta tänder med implantat har funnits sedan svensken Ingvar Brånemark uppfann dem på 60-talet. Sedan dess har miljarder patienter behandlats världen över. Vi använder oss av Nobel Biocare, samma implantatsystem som Ingvar utvecklade och vårat mest beprövade system. Vi använder endast originaldelar och samarbetar med svenska tandtekniker.

 

Passar implantat för alla?

Implantat är en fantastisk behandling som ger oss möjlighet att ersätta tänder utan att avverka granntänderna. Begränsningar blir färre och färre för vad som är möjligt när det gäller att sätta implantat. Dock finns det vissa systemiska sjukdomar och medicinering som påverkar, därför är det viktigt att du talar om ev mediciner eller sjukdomar.

Begräsningarna sitter oftast i vilken mängd ben vi har, var våra nerver och bihålor sitter. För att kunna bedöma benmängden behöver vi ta en skiktröntgen, CBCT.  Med CBCT kan vi se benet tredimensionellt och kunna planera om implantat är möjligt.
I vissa fall når vi ett bättre resultat om vi använder oss av benersättningsmaterial.
Benersättningsmaterialet fungerar som en byggställning för vårat eget ben. I vissa fall vill vi sätta dit det samtidigt som implantat och ibland behöver vi bygga upp benet i förväg och vänta sex månader innan implantat operationen. 

Guidad kirurgi

Vi är stolta över att använder oss av ett avancerat digitalt planeringsverktyg där din skiktröntgen tillsammans med avtryck av din mun bildar en 3D modell. Med hjälp av det kan vi virtuellt placera ett implantat i din mun på den mest optimala positionen efter var det finns ben och var vi vill att tandkronan ska sitta.

Därefter använder vi en av två metoder för guidad kirurgi. Den ena är en skena som printas av våra tekniker i Malmö som under operationen guidar oss så att vi får den exakta positionen som planerat. Vi har också en dator som filmar operationsfältet som guidar oss likt en GPS så implantatet sätts där vi vill. 

Vi satsar mycket på implantat och det har länge varit ett brinnande intresse för Mathilda. Vi har fått möjlighet att dela vårt intesse genom mentorskap och att ha hållit kurser i ämnet på kliniken. Mathilda har hållit i föredrag både lokalt och internationellt. Störst har Nobel Biocares Global Symposium 2019 varit och just nu förbereder Mathilda sig för att hålla föredrag i december i New York.