Opalescence Tandblekning

Vi använder Opalescence tandblekningsprodukter som ger ett säkert och bra slutresultat. Produkterna är bekväma att använda och testade för att vara säkra att använda på rätt sätt i munnen. För att kunna göra en blekning med Opalescencemetoden krävs att ni kommer till kliniken minst två gånger.

Den första gången ni kommer till oss, görs en undersökning för att bedöma att dina tänder är tillräckligt friska att göra ett blekningsprogram på. Man får inte ha hål i tänderna och skall helst inte ha några andra skador heller då risken ökar för att få efterbesvär vid blekning. Vi tar fotografi av tänderna och också ett avtryck för att tillverka en individuellt anpassad sked som ska hålla blekgelen mot dina tänder. All  information om tandblekning få ni vid detta tillfället.

Den andra gången ni kommer, utförs den första blekningssession. Vi provar ut att din individuella sked passar som den skall,  därefter polerar vi dina tänder och fyller skeden med gel och placerar den över dina tänder. Du kan sitta och läsa med munnen stängd medan blekskeden sitter på plats. När blektiden är slut kontrollerar vi allt känns och ser bra ut.

Du får sedan med dig ett blekningskit och fortsätter med programmet hemma. Vi ger dig råd om hur  du ska få det bästa resultatet. För att nå full effekt av ett Opalescence tandblekningsprogram behöver man behandla mellan 7 och 10 gånger.

Vi har även tandvårdskit som är speciellt framtagna för att maximera effekten efter en blekning som kan köpas på kliniken.