Information 1

Patientinformation

Vaccination mot Pneumokocker

Är du 75 år och äldre kan du kostnadsfritt vaccinera dig mot pneumokocker för att bland annat få ett skydd mot lunginflammation.

Vaccination mot Kikhosta

Är du gravid är det bra om du vaccinerar dig från graviditetsvecka 16 mot kikhosta för att ge ditt barn ett tidigt skydd. 

OPT - Organiserad Prostatacancertestning.

Har du fått ett brev om erbjudande att lämna ett PSA-prov så kan du göra det hos oss. Det är drop-in på provtagningen så du behöver inte boka en tid. Ta med dig brevet och anmäl dig i kassan. All övrig information får du i ditt brev.

Besök vår digitala mottagning

Du kan alltid starta ditt besök digitalt genom Mitt PTJ. På så sätt slipper du stå i eventuell telefonkö och har möjlighet att snabbare få hjälp.

MicrosoftTeams-image (40).png

 

Patientinformation

IT-incident

För mer information angående den pågående IT-incidenten hos Advania, läs mer här.

Vaccination covid-19

Just nu är vaccinationen pausad och vi kommer att börja till hösten igen. Mer information kommer när det närmar sig. 

Justerade patientavgifter inom VGR

Regionfullmäktige har beslutat om nya patientavgifter i Västra Götalandsregionen (VGR) från och med 1 april. Detta innebär att ett flertal patientavgifter höjs samt att en ny patientavgift införs för digitala vårdbesök, både för chatt och telefonrådgivning. Den nya avgiften för digitala vårdbesök påverkar därmed patienter som använder Mitt PTJ eller 1177 direkt.

De huvudsakliga förändringarna innebär bland annat att:

  • Patientavgiften för besök på akutmottagningen höjs från 300 till 400 kronor.
  • Patientavgiften för läkarbesök höjs från 100 till 200 kronor (gäller den vårdcentral där du som patient är listad).
  • Patientavgiften för besök på rehabmottagning höjs från 100 till 200 kronor.
  • Patientavgiften för besök hos sjuksköterska återinförs för personer som fyllt 65 år och blir 50 kronor (gäller den vårdcentral där du som patient är listad).
  • En patientavgift införs för digitala vårdbesök, till exempel chatt och telefonrådgivning under förutsättning att de uppfyller kraven på kvalificerad hälso- och sjukvård. Avgiften blir då 80 procent av vad ett motsvarande fysiskt besök hade kostat.
  • Högkostnadsskyddet i öppen vård höjs från 1300 kronor till 1400 kronor.

1177

 

1177_rgb_ny2022.png

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid, förnya recept m.m.

1177

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015


iso_14001 redigerad.png

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Det betyder att vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.