Start

 

Information om listning

Det har kommit till vår kännedom att ett flertal av våra patienter på senare tid, mer eller mindre medvetet, listat om sig på digital vårdgivare som nu även etablerar sig med "fysiska vårdcentraler". För dig som patient medför omlistningen tyvärr att du inte längre kan söka vård hos oss vilket flera inte varit medvetna om.

Vill du som patient fortsätta att komma till oss behöver du dessvärre ställa dig i kö för att bli listad igen. Väntetiden är för närvarande mer än 6 månader.

Influensa- och pneumokockvaccination 2020/21

Vi har haft en stor efterfrågan på influensavaccinet som tyvärr tagit slut. Nytt vaccin är beställt och vi hoppas att det kommer under vecka 50. Vi kommer att meddela på hemsidan och lägga ut nya tider när vaccinet kommit.

Årets vaccinationskampanj mot influensa pågår under perioden 3/11 2020 till 28/2 2021. Patienter 65 år och äldre och patienter tillhörande en riskgrupp (se nedan) rekommenderas att vaccinera sig. För denna grupp är vaccinationen kostnadsfri.

Läs mer om riskgrupper och influensavaccination på 1177.se Vaccination mot influensa

Med anledning av Covid-19 kommer årets kampanj bli annorlunda. Ingen drop-in kommer att erbjudas, endast bokad vaccination tisdagar och onsdagar. Tid meddelas senare.

För att boka tid för vaccination (när vi fått nytt vaccin)  går du in på 1177 - Boka tid direkt.

Om du inte har tillgång till mobilt bankid går det bra att boka tid på vår äldretelefon 070-007 27 00 mån-fre 15.00-16.00.

Skriv gärna ut och fyll i en hälsodeklaration och ta med inför vaccinationen.

Hälsodeklaration vuxen: https://www.1177.se/globalassets/1177/regional/stockholm/media/y.-dokument-o-pdfer/behandling-och-hjalpmedelsdokument/halsodeklarationer-vaccin/svenska-vuxen.pdf

För att minska väntetiden tänk på att ha kläder på överkroppen som är lätta att ta av. Vaccinet ges i överarmen.

 

Inga medföljande vid besök

För att undvika smittspridning får du som patient inte ta med dig någon medföljande när du besöker oss.

Genom att minska antalet personer på plats samtidigt kan vi hålla avstånd och undvika trängsel. Undantag görs om det är nödvändigt med medföljande för vårdkontakten, som exempelvis barn eller patienter med tillstånd som kräver en medföljande.

Aktuellt

_____________________________________

Från och med 10 december behöver du ha e-legitimation för att logga in på 1177.se
Från och med den 10 december 2019 kommer du inte längre att kunna logga in på 1177.se med lösenord och sms utan behöver ha BankID eller Freja eID Plus.

Orsaken är att säkerhetskraven på digitala tjänster har ökat.

Ändringen görs för att skydda dina personuppgifter. Du som redan tidigare har loggat in med hjälp av e-legitimation kan fortsätta göra det som vanligt.

___________________________________

- Fr o m den 1 april 2019 finns även möjlighet att boka några drop-in tider på morgonen via 1177.se
TÄNK PÅ ATT BOKA TILL DEN LÄKARE DU ÄR LISTAD PÅ.