Hud och estetik/Covid-19/ Hälsokontroller

LäkarGruppen Hud och estetik

LäkarGruppen Hud och Estetik erbjuder hudsjukvård i Västerås. Vi gör bedömning av hudåkommor och behandlar vissa typer av hudsjukdomar.
Exempel på hudbesvär vi hjälper till med är seborroiska keratoser (talgvårtor), skinnflikar, vårtor, körsbärsmärken, aterom (talgcystor), lipom (fettknölar) och leverfläckar/hudförändringar.
Våra läkare är allmänmedicin- eller hudspecialister.
Adressen är Källgatan 10, våning 5, 722 11 Västerås.
Bedömning kostar 1500 kr. Om våra specialistläkare bedömer att hudförändringen kan vara elakartad och du är listad på LäkarGruppen kan du få hjälp med bokningen till en läkare på vårdcentralen. Om du är listad på en annan vårdcentral kommer du att hänvisas dit. Din familjeläkare kan hjälpa dig med att skicka en remiss till hudkliniken.
Vid konsultationsbesöket kommer du erhålla en exakt prisuppgift vad ingreppet i ditt fall kommer att kosta. Observera att i undantagsfall kan hudprover behöva en utökad analys som medför en extra kostnad på upp till 4000 kr. Läs nedan kring våra villkor och priser.
Även om du bor i en annan region kan du fortfarande komma till oss. Det behövs ingen remiss.
Du kan boka tid genom att mejla tiina.forsstrom@ptj.se eller ringa oss vardagar mellan kl 16-17 på tel. 073-90 414 23.
Ta med dig din aktuella medicinlista när du kommer på din första bedömning. Vi måste få veta om du står på något blodförtunnande läkemedel. Om du står på Waran är det bra om du har möjlighet att ta ett PK-INR värde (blodprov) samma morgon som operationen.
Efter operationen ska tryckförbandet (det stora) tas bort dagen efter ingreppet. Närmast såret, direkt på stygnen sitter kirurgtejp eller Steri-Strip som ska sitta tills stygnen ska tas bort. Faller tejpen av så fäster du en ny remsa kirurgtejp. Tejpen finns att köpa på apoteket. Införskaffa gärna kirurgtejp innan ingreppet så att du har den till hands. Området ska hållas helt torrt i 3 dagar, efter detta tål det lite vattenstänk och om tejpen blir blöt kan man klapptorka den torr direkt efteråt. Hur länge stygnen ska sitta talar vi om för dig vid operationen.

PRISLISTA PRIVATBETALANDE
Läkarbesök för bedömning 1500:-
Läkarbesök med receptförskrivning 2000:-
Shave / kyrettage på kropp (hudförändring skrapas bort) 3000:- 3500:- 4000:- (1, 2 eller 3 förändringar)
Shave / kyrettage på huvud eller hals (hudförändring skrapas bort) 3500:- 4000:- 4500:- **
Kirurgi från hud på kropp (operation där det måste sys) 4500:-
Kirurgi från hud på huvud eller hals (operation där det måste sys) 5000:-
Kirurgi i underhud (talgcysta eller fettknöl) 7400:-
Keloidbehandling (injektion av kortison i ett ärr) 2750:-
Stygnborttagning 500:-
Behandling av vårtor med Verrutop 1-3 vårtor 500 kr första behandling
300 kr resterande behandlinger

**Samtliga hudprov skickas för vävnadsanalys. OBSERVERA att i undantagsfall kan hudprover behöva en utökad analys som medför en extra kostnad på upp till 4000 kr. Vid konsultationsbesöket kommer du att få information om risk för extra kostnad föreligger.

Reseintyg – PCR samt antigentest (RAT)

Våra reseintyg innefattar antingen ett PCR-test som normalt utsvaras dagen efter provtagning, eller ett antigentest som du får svar på inom 15 min. Det är ett internationellt reseintyg på engelska signerat av legitimerad läkare. Det innehåller datum och tidpunkt för provtagning, passuppgifter (om det krävs), namn enligt pass, personnummer, provsvar och läkares signatur och stämpel. Kostnad 1490 kr för PCR-intyg och 650 kr för antigentestintyg.

OBS! Vi testar endast dig som varit symptomfri i minst en vecka!

Vi har drop-in för provtagning må-fr kl 8.00-12.00 samt kl 13.00-14.30. Svar på PCR-test kommer normalt dagen efter under eftermiddagen, och intyget kan hämtas kl 15.00-16.00.

Tänk på att länder kan kräva vissa tidsgränser för när testet togs vilket kan göra det svårt med PCR-test inför resor som sker på mån- och tisdagar då vi inte har öppet under helgdagar.

Svar på antigentest kommer efter ca 15 min, och du får ditt intyg genast. Du kan också få intyget scannat och mailat.

OM TESTERNA

Ett qRT-PCR-test påvisar förekomst av virus i slemhinnan och är det mest säkra sättet att bedöma om det finns en aktiv virusinfektion. Det medicinska Covid-19-reseintyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter som ditt namn, passnummer samt när testet tagits och dess resultat. 

Ett antigentest tas också i näsan och påvisar förekomst av virusantigen inom 15 minuter.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall. Glöm allttså inte att kontrollera med flygbolag samt destination vilken information, t ex passnummer, som krävs för just ditt intyg - meddela oss detta på plats när du beställer testet.

 

Vaccinationsintyg (Vaccinintyg)

Du kan nu få ett signerat läkarintyg om att du är vaccinerad mot Covid-19. Kostnaden är 450 kr. Drop-in. 

OBS! Gäller tills vidare endast dig som är vaccinerad i Västmanland. Om du bor t ex i Stockholm, Uppsala, Örebro eller Eskilstuna och är vaccinerad i annan region behöver vi en verifikation om att du är vaccinerad med en journalhandling. Därefter utfärdas intyget.

Det är ett internationellt intyg på engelska signerat av legitimerad läkare. Det innehåller personnummer, datum, tid för vaccinationerna, uppgifter om vilket vaccin du fått samt batchnummer. Dessutom förstås legitimerad läkares signatur och stämpel.

 

Antikroppstest

LäkarGruppen erbjuder även antikroppstestning för covid-19.

Drop-in mån-tor kl 13.00-15.30 och fre kl 8.00-12-00 samt kl 13.00-15.30.

Om du har haft symptom såsom halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder, feber, torrhosta, nästäppa, snuva, illamående eller andningsbesvär så kan det vara tecken på covid-19. Du kan också ha haft en så mild form av sjukdomen att du knappt ens har märkt av symptomen.

Testet påvisar förekomsten av antikroppar (IgM och IgG) och kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet tas venöst, dvs. blodprov tas i armvecket av behörig sjukvårdspersonal. Du får svar inom ca 30 minuter.

Du skall vara symptomfri* sedan minst 14 dagar när du tar testet. Dels blir resultaten mer tillförlitliga och dels minimeras risken för smittspridning.

Resultatet journalförs inte. Det journalförs först om/när du berättar om det för oss vid ett ev senare tillfälle. Dokumentationen om testet sparas dock hos oss.

Priset för testet är 200 kr. Behöver du ett signerat läkarintyg på engelska om testet blir kostanden totalt 650 kr.

* med symptomfri menas att du under de senaste 14 dagarna inte haft några av dessa symptom: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- eller ledvärk, förlorat lukt- eller smaksinne, magbesvär, hudsymtom. För uppdaterad information kan ni läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida om symtom som kan vara relaterade till Covid-19.

 

Hälsokontroller

Under sommaren genomför vi hälsokontroller, som innebär att du kan bli kallad till oss för en genomgång av din hälsa. Vi kontrollerar blodtryck, puls, blodsocker, blodvärde, vikt och BMI samt frågar om t ex tobaks- och motionsvanor. Du kan få råd att kontakta Hälsocenter. Vid behov följer vi upp besök och provsvar hos läkare eller distriktssköterska.