Hud och estetik/Covid-19/ Hälsokontroller

LäkarGruppen Hud och estetik

Vill du ta bort dina födelsemärken, vårtor eller andra hudförändringar?

LäkarGruppen Hud och Estetik erbjuder hudsjukvård i Västerås. Vi bedömer dina hudförändringar och kan ta bort dem.
Exempel på hudbesvär vi hjälper till med är seborroiska keratoser (talgvårtor), skinnflikar, vårtor, hemangiom (körsbärsmärken), aterom (talgcystor), lipom (fettknölar) och nevi (leverfläckar).
Våra läkare är allmänmedicin- eller hudspecialister.
Adressen är Källgatan 10, våning 5, 722 11 Västerås.

Har du en hudförändring så behöver denna bedömas av erfaren läkare innan vi kan åtgärda den. Vid det besöket kommer du att erhålla en exakt prisuppgift på vad ingreppet i ditt fall kommer att kosta. Se prislista nedan.

Även om du bor i en annan region kan du komma till oss. Det behövs ingen remiss.
Du kan boka tid genom att mejla tiina.forsstrom@ptj.se eller ringa oss vardagar mellan 8-16 på 021-481 89 32.

Ta med dig din aktuella medicinlista när du kommer på din första bedömning. Vi måste få veta om du står på något blodförtunnande läkemedel. 

PRISLISTA 
Läkarbesök för bedömning 1500:-
Shave/kyrettage (hudförändring skrapas bort) 3000:- 3500:- 4000:- (1, 2 eller 3 förändringar)
Kirurgi från hud (operation där det måste sys) 4500:- 5500:- 6500:- (1,2 eller 3 förändringar) Kirurgi i underhud (talgcysta eller fettknöl) 7400:-

I de fall att hudprov behöver skickas för vävnadsanalys tillkommer 2000:-

Keloidbehandling (injektion av kortison i ett ärr) 2750:-

Stygnborttagning 250:-

Behandling av vårtor med Verrutop 1-3 vårtor 500 kr första behandling
300 kr resterande behandlingar.

Reseintyg – PCR 

Våra reseintyg innefattar antingen ett PCR-test som normalt utsvaras dagen efter provtagning. Det är ett internationellt reseintyg på engelska signerat av legitimerad läkare. Det innehåller datum och tidpunkt för provtagning, passuppgifter (om det krävs), namn enligt pass, personnummer, provsvar och läkares signatur och stämpel. Kostnad 1490 kr för PCR-intyg.

OBS! Vi testar endast dig som varit symptomfri i minst en vecka!

Vi har drop-in för provtagning må-fr kl 8.00-12.00 samt kl 13.00-14.30. Svar på PCR-test kommer normalt dagen efter under eftermiddagen, och intyget kan hämtas kl 15.00-16.00.

Tänk på att länder kan kräva vissa tidsgränser för när testet togs vilket kan göra det svårt med PCR-test inför resor som sker på mån- och tisdagar då vi inte har öppet under helgdagar.

OM TESTERNA

Ett qRT-PCR-test påvisar förekomst av virus i slemhinnan och är det mest säkra sättet att bedöma om det finns en aktiv virusinfektion. Det medicinska Covid-19-reseintyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter som ditt namn, passnummer samt när testet tagits och dess resultat. 

Ett antigentest tas också i näsan och påvisar förekomst av virusantigen inom 15 minuter.

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall. Glöm allttså inte att kontrollera med flygbolag samt destination vilken information, t ex passnummer, som krävs för just ditt intyg - meddela oss detta på plats när du beställer testet.

 

Vaccinationsintyg (Vaccinintyg)

Du kan nu få ett signerat läkarintyg om att du är vaccinerad mot Covid-19. Kostnaden är 450 kr. Drop-in. 

OBS! Gäller tills vidare endast dig som är vaccinerad i Västmanland. Om du bor t ex i Stockholm, Uppsala, Örebro eller Eskilstuna och är vaccinerad i annan region behöver vi en verifikation om att du är vaccinerad med en journalhandling. Därefter utfärdas intyget.

Det är ett internationellt intyg på engelska signerat av legitimerad läkare. Det innehåller personnummer, datum, tid för vaccinationerna, uppgifter om vilket vaccin du fått samt batchnummer. Dessutom förstås legitimerad läkares signatur och stämpel.

 

Antikroppstest

LäkarGruppen erbjuder även antikroppstestning för covid-19.

Drop-in mån-tor kl 13.00-15.30 och fre kl 8.00-12-00 samt kl 13.00-15.30.

Om du har haft symptom såsom halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder, feber, torrhosta, nästäppa, snuva, illamående eller andningsbesvär så kan det vara tecken på covid-19. Du kan också ha haft en så mild form av sjukdomen att du knappt ens har märkt av symptomen.

Testet påvisar förekomsten av antikroppar (IgM och IgG) och kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet tas venöst, dvs. blodprov tas i armvecket av behörig sjukvårdspersonal. Du får svar inom ca 30 minuter.

Du skall vara symptomfri* sedan minst 14 dagar när du tar testet. Dels blir resultaten mer tillförlitliga och dels minimeras risken för smittspridning.

Resultatet journalförs inte. Det journalförs först om/när du berättar om det för oss vid ett ev senare tillfälle. Dokumentationen om testet sparas dock hos oss.

Priset för testet är 200 kr. Behöver du ett signerat läkarintyg på engelska om testet blir kostanden totalt 650 kr.

* med symptomfri menas att du under de senaste 14 dagarna inte haft några av dessa symptom: hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- eller ledvärk, förlorat lukt- eller smaksinne, magbesvär, hudsymtom. För uppdaterad information kan ni läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida om symtom som kan vara relaterade till Covid-19.

 

Hälsokontroller

Under sommaren genomför vi hälsokontroller, som innebär att du kan bli kallad till oss för en genomgång av din hälsa. Vi kontrollerar blodtryck, puls, blodsocker, blodvärde, vikt och BMI samt frågar om t ex tobaks- och motionsvanor. Du kan få råd att kontakta Hälsocenter. Vid behov följer vi upp besök och provsvar hos läkare eller distriktssköterska.