Start

 Välkommen till Maria Alberts Vårdcentral!

Centralt beläget i Trollhättan, mellan torget och Högskolan, ligger Maria Alberts Vårdcentral. Vårt mål är att erbjuda en god patientcentrerad vård av hög kvalitet, genom hela livet. Med erfarna och engagerade medarbetare jobbar vi för en god kontinuitet och tillgänglighet. I vår verksamhet finns BVC, motions- och idrottsskadeteam, äldreteam med mobil hemsjukvårdsläkare, vaccinationsmottagning och mycket mer. 

**********************************************************************************************

 

-Aktuellt just nu-

 

 

Vår onlinetjänst Mitt PTJ är stängd 18/1 pga sjukdom.

 

**********************************************************************************************

 

Vaccination mot Covid-19

Uppdatering 2022-01-11

Vaccinationerna fortgår i full skala som tidigare både på Nevs och på varje enskild vårdcentral (för er som ej kan ta er till Nevs av olika anledningar). Tidsbokning gäller till såväl vårdcentralen (telefon och/eller vår onlinetjänst Mitt PTJ) som till Nevs.

 

För att boka en tid på Nevs tryck HÄR

 

Alla som är 18+ kan nu boka sig för att få dos 3. Det måste dock ha gått 5 månader sedan dos 2 togs. Alla 12-17-åringar som missat att få vaccinationen på sina respektive skolor, är välkomna att boka tid på sin vårdcentral för att bli färdigvaccinerade. Observera att det måste ha gått minst 5 månader sedan du fick dos 2. Ta med ditt vaccinationskort samt legitimation när du kommer för att få din vaccination.

 

Lördagen den 22/1 kommer alla vårdcentraler i Trollhättan att ha öppet hus för Covidvaccination dos 3 kl. 10-14. Gäller alla 18+, men det måste ha gått 5 månader sedan dos 2. Vidare information om detta kommer på hemsidan samt i press, radio etc.

 

Vaccinationer i hemmet kommer inte att kunna ske från vårdcentralens sida i denna fas.

 

För att se mottagningar i Trollhättan som erbjuder lediga tider för vaccination klicka HÄR

 

**********************************************************************************************

Provtagning Covid-19

 

Har du symptom på Covid-19 erbjuder vi kostnadsfri provtagning för vuxna och barn från och med förskoleklass. Vi har drop-in för provtagning, måndag-fredag kl. 10:30-11:30. Vi lämnar ut ett självtest med tydliga instruktioner, du provtar dig själv och lämnar in provet.

 

OBS! Provtagning sker utanför "Gula villan" framför entrén till vårdcentralen. Vagn med provtagningskit finns framställd. Ta med legitimation och mobiltelefon med fungerande Mobilt BankID. Ansvarig undersköterska kommer finnas på plats och hjälper till om så skulle behövas.

 

Testet gäller endast pågående infektion och ger inte svar på om man tidigare har haft Covid-19.

 

För mer information gällande provtagning:
https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/lamna-prov-for-covid-19/

 

 

**********************************************************************************************

Alla våra patienter skall kunna nå oss varje dag. Om telefontiderna är slut kan du även nå oss via vår digitala tjänst Mitt PTJ där tjänsten är bemannad: 08.00-15.00 på vardagar. Du kan kan även lämna ett direktmeddelande i vår "kontaktbrevlåda" i entréhallen. 

Patientsynpunkter/klagomål kan mailas till info.mav@ptj.se eller lämnas som ett direktmeddelande i vår "kontaktbrevlåda" i entréhallen. 

Här kan du lista dig hos oss!