Välkommen!

Tegnér vårdcentral bedriver primärvård inom de östra delarna av Västerås. Mottagningen startade 1994 och ägs av Praktikertjänst. Vi arbetar aktivt med kvalitets- och utvecklingsfrågor för att säkerställa god kvalitet i omhändertagandet av våra patienter. Årskiftet 21/22 bytte vårdcentralen namn från tidigare Odensvi till nuvarande Tegnér Vårdcentral.


Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001.


Verksamhetschef och medicinskt ansvarig
Réka Hunyadi Velle

bild

fasad-ny.jpg

Viktigt meddelande – varning för bedragare

Vi har fått uppgifter om att telefonbedragare kontaktar patienter och uppger att de är personal på Tegnér vårdcentral och att det bokats en besökstid som måste bekräftas. De har sedan bett patienten att legitimera sig via bank-id eller bankdosa, vilket vi aldrig ber våra patienter om.


Vi vill nu uppmana till försiktighet och varna för bedrägeriförsök. Sprid gärna informationen till anhöriga, grannar och vänner.

Polisens tips för att skydda sig mot telefonbedrägerier:

  • Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

  • Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon.

  • Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

  • Lita inte på den som kontaktar dig bara för att vederbörande har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

  • Om du drabbas av, eller misstänker, bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Nätläkare

Kostnaderna för nätläkare ökar hela tiden och i Västmanland är det din vårdcentral som står för kostnaden för digitala läkarbesök. Det innebär att din vårdcentral får betala 100 kronor varje gång du kontaktar nätläkare för dig eller ditt barn. Vi på Tegnér vårdcentral avråder från kontakt med nätläkare - vänd dig till 1177 om du behöver råd om vård när vi har stängt.

Bus

Buss

Flextrafiken linje nr 92 och 93 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.


Lokaler

Vi finns i våra nya lokaler i Tegnérlunden, Forskargränd 2.

Tegnér vårdcentral (förut Odensvi). nås på 021-15 25 00

Parkering

Parkering på Tegnérlunden

Runt vår nya vårdcentralsbyggnad finns ett antal parkeringsplatser för patienter. Handikapparkering finns precis intill entrén. Övriga finns runt byggnaden, de flesta mellan byggnaden och E18, man kör runt vårdcentralen. Se skiss:

thumbnail_parkering-tegner.jpg

1177

 

1177_rgb_ny2022.png

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården – dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid, förnya recept eller se dina läkemedel.

Ring i första hand Din vårdcentral även vad gäller frågor om Covid19. Du kan även få information och kontakt med Din vårdcentral via mina vårdkontakter. Vid brådskande akuta tillstånd ring 112. När Din vårdcentral är stängd ringer Du 1177 vid behov av sjukvård eller sjukvårdsrådgivning.

Till 1177.se

Recepförnyelse

Förfrågan om receptförnyelse och avbokningar


Pga sekretessregler går det ej längre att förnya recept och göra avbokningar på denna sida. Gör detta via 1177/Mina vårdkontakter, eller tel 021-15 25 00.

Miljö

iso_14001 redigerad.png

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.

Bus

Buss

Flextrafiken linje nr 92 och 93 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.


Lokaler

Vi finns i våra nya lokaler i Tegnérlunden, Forskargränd 2.

Tegnér vårdcentral (förut Odensvi). nås på 021-15 25 00