Tegnér vårdcentral

Kostnaderna för nätläkare ökar hela tiden och i Västmanland är det din vårdcentral som står för kostnaden för digitala läkarbesök. Det innebär att din vårdcentral får betala 100 kronor varje gång du kontaktar nätläkare för dig eller ditt barn. Vi på Tegnér vårdcentral avråder från kontakt med nätläkare - vänd dig till 1177 om du behöver råd om vård när vi har stängt.


Viktigt meddelande – varning för bedragare


Vi har fått uppgifter om att telefonbedragare kontaktar patienter och uppger att de är personal på Tegnér vårdcentral och att det bokats en besökstid som måste bekräftas. De har sedan bett patienten att legitimera sig via bank-id eller bankdosa, vilket vi aldrig ber våra patienter om.


Vi vill nu uppmana till försiktighet och varna för bedrägeriförsök. Sprid gärna informationen till anhöriga, grannar och vänner.


Polisens tips för att skydda sig mot telefonbedrägerier:  • Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

  • Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon.

  • Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

  • Lita inte på den som kontaktar dig bara för att vederbörande har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

  • Om du drabbas av, eller misstänker, bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.


Buss


Flextrafiken linje nr 92 och 93 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.


Lokaler


Sedan 3 januari 2022 finns vi i nya lokaler i Tegnérlunden, Forskargränd 2.


Tegnér vårdcentral (förut Odensvi). nås på 021-15 25 00. 


Tegnér vårdcentral bedriver primärvård inom de östra delarna av Västerås. Mottagningen startade 1994 och ägs av Praktikertjänst. Vi arbetar aktivt med kvalitets- och utvecklingsfrågor för att säkerställa god kvalitet i omhändertagandet av våra patienter. Årskiftet 21/22 bytte vårdcentralen namn från tidigare Odensvi till nuvarande Tegnér Vårdcentral.


Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001.


Verksamhetschef och medicinskt ansvarig
Réka Hunyadi Velle


Parkering på Tegnérlunden


Runt vår nya vårdcentralsbyggnad finns ett antal parkeringsplatser för patienter. Handikapparkering finns precis intill entrén. Övriga finns runt byggnaden, de flesta mellan byggnaden och E18, man kör runt vårdcentralen. Se skiss: 


Vaccination mot Covid-19 i Västmanland


Covid-vaccinering sker på Tegnér vårdcentral. Tidsbokning för detta sker i första hand via 1177.se (e-legitimation behövs) alternativt Vaccinationsbokningen 021-481 87 00.


Vid särskilda behov kan vårdcentralen kontaktas på 021-15 25 00.


Här finns information till dig som ska vaccineras mot covid-19


 

Kontakta oss