Tegnér vårdcentral

Nytt fr o m 2022-04-25


Flextrafiken linje nr 92 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.


Nu har vi flyttat och bytt namn


Den 3 januari 2022 öppnar vi i nya lokaler i Tegnérlunden, Forskargränd 2.


Vi byter också namn till Tegnér vårdcentral. Telefonnumret är dock lika - 021-15 25 00. Våra listade patienter följer med oss automatiskt.


Tegnér vårdcentral bedriver primärvård inom de östra delarna av Västerås. Mottagningen startade 1994 och ägs av Praktikertjänst. Vi arbetar aktivt med kvalitets- och utvecklingsfrågor för att säkerställa god kvalitet i omhändertagandet av våra patienter. Årskiftet 21/22 bytte vårdcntralen namn från tidigar Odensvi till nuvarande Tegnér Vårdcentral


Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001.


Verksamhetschef och medicinskt ansvarig
Réka Hunyadi Velle


Parkering på Tegnérlunden


Runt vår nya vårdcentralsbyggnad finns ett antal parkeringsplatser för patienter. Handikapparkering finns precis intill entrén. Övriga finns runt byggnaden, de flesta mellan byggnaden och E18, man kör runt vårdcentralen. Se skiss:NYTT FRÅN 2021-09-01


Fullmäktige har den 2021-04-20 § 45 beslutat att patientavgift från och med den 1 september 2021 ska tas ut för kvalificerad distanskontakt via telefon (telefonbesök) i enlighet med regelverket för patientavgifter i Västmanland. Eftersom det är ett politiskt beslut behöver vi som vårdcentral arbeta utifrån det nya regelverket. Det är också alltid vården som avgör om ett vårdbesök kan utföras på distans.


Det tillkommer även ny patientavgift för sent avbokade besök. Om du missar din tid, ombokar eller avbokar senare än klockan 08.30 samma dag som din bokade tid får du betala ordinarie patientavgift samt en uteblivandeavgift. Det gäller även om du har frikort, är under 20 år eller har fyllt 85 år. För barn under 18 år debiteras barnets vårdnadshavare. Patientavgiften för detta är i dagsläget 270 kr.


VIKTIG INFORMATION


Årskiftet 2021/2022 flyttar vi till nya lokaler.


Ni som patienter behöver inte oroa er! Er listning hos oss kommer inte förändras, ni har kvar oss som vårdgivare.


Den nya lokalen ligger mindre än 2 km från den nuvarande vårdcentralen, dvs i Tegnérlunden, Forskargränd.


Då nuvarande delägargruppen tog över vårdcentralen september 2019 så identifierade vi ganska snabbt att lokalerna var för trånga för vår verksamhet och det skulle behövas utrymme för expansion. Vi har gjort vårt yttersta för att hitta lokaler som är ändamålsenliga för att bedriva vård och uppfyller alla krav för just detta ändamål i området Odensvi / Skiljebo. Det har av många orsaker inte gått att förverkliga och vi kommer då från årsskiftet att behöva flytta.


Vad betyder då detta för er, bästa patienter?


Praktikertjänst kan från årsskiftet erbjuda er den modernaste vårdcentralen i Västmanland! Vi öppnar upp portarna för er den 3e januari 2022.


Er listning hos oss påverkas inte. Ni kommer att behålla oss som vårdgivare.


Vi satsar på lokalerna samt också på det som är kärnan i vår verksamhet; god, evidensbaserad och kvalitativ vård. Vi kommer att utöka personalstyrkan något vilket gör att vi kommer att kunna erbjuda er bättre vård.


Vi ser framemot en framtid med nya möjligheter samt med er, våra patienter, som är anledningen till vår satsning, vi vill ert bästa!


Delägarna på Tegnér Vårdcentral


Réka H Velle Allmänläkarspecialist Verksamhetschef


Jasmina ZlataracKujundzic Allmänläkarspecialist


Jonas Foldevi Allmänläkarspecialist


Marie Sundt Allmänläkarspecialist


 


Vaccination mot covid-19 i Västmanland


Från 1/11 2021 sker all Covid-vaccinering på Tegnér vårdcentral. Tidsbokning för detta sker via 1177.se (e-legitimation behövs) eller på telefon 021-15 25 00. Det här gäller från 12 år och uppåt dos 1-2 och dos 3 för de över 80 år.


Har du frågor om Covid - Gå in på 1177.se eller Folkhälsomyndighetens hemsida.


Vi har ett ansträngt läge inom vården och på Tegnér Vårdcentral på grund av pandemin. Vi hanterar inkomna ärenden i den takt vi mäktar med. Det kan ta extra lång tid nu med provsvar eller återkoppling på bokade ärenden.


Vänligen ring inte oss om dessa frågor för det belastar oss i en redan hårt pressad organisation.


För frågor om covid-vaccinationen, hur det går till, biverkningar etc hittar du på länken här nedan för vad som gäller Region Västmanland. Länken uppdateras kontinuerligt.


Här finns information till dig som ska vaccineras mot covid-19


OBS! OBS! OBS!


På grund av rådande omständigheter gällande Coronaviruset följer vi Smittskydds rekommendationer och därför är vår Lättakuten stängd tills vidare.


Vilka får komma in på mottagningen:
Endast tidsbokade patienter, inga anhöriga, en förälder per barn, endast en ledsagare till de patienter som inte klarar sig själva.


Vänligen ring och boka tid. Följ även de rekommendationer som råder. Kom inte till vårdcentralen om du har förkylningssymtom, andningssvårigheter, feber, eller hosta.


 

Kontakta oss