VÅR VERKSAMHET

Viktigt meddelande – varning för bedragare

Vi har fått uppgifter om att telefonbedragare kontaktar patienter och uppger att de är personal på Tegnér vårdcentral och att det bokats en besökstid som måste bekräftas. De har sedan bett patienten att legitimera sig via bank-id eller bankdosa, vilket vi aldrig ber våra patienter om.

Vi vill nu uppmana till försiktighet och varna för bedrägeriförsök. Sprid gärna informationen till anhöriga, grannar och vänner.

Polisens tips för att skydda sig mot telefonbedrägerier:

  • Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

  • Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon.

  • Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

  • Lita inte på den som kontaktar dig bara för att vederbörande har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

  • Om du drabbas av, eller misstänker, bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

 

Nytt fr o m 2022-04-25

Flextrafiken linje nr 92 och 93 stannar vid hållplats 2606 som ligger utanför ingången till Tegnér vårdcentral.

 

Namnbyte och flytt

Den 3 januari 2022 öppnar vi i nya lokaler i Tegnérlunden, Forskargränd 2.

Vi byter också namn till Tegnér vårdcentral. Telefonnumret är dock lika - 021-15 25 00. Våra listade patienter följer med oss automatiskt.

 

Tegnér Vårdcentral tillhörande Praktikertjänst etablerades år 1994 och är sedan dess en välfungerande vårdcentral med verksamhet inom alla aspekter av primärvård. Vi är för närvarande sex specialister i allmänmedicin, fyra ST-läkare samt har även AT- och BT-läkare i perioder.

Vi sköter läkarbemanningen på ett ålderdomshem/servicehus. Vi har distriktsköterskor med särskild kompetens inom diabetes, demens, hypertoni, inkontinens, astma/KOL och rökstopp. Egen BVC och MVC med barnmorskor, sköterskor och psykolog med bl a föräldra- och pappagrupper.

Våra tre fysioterapeuter har vidareutbildning och erfarenhet inom OMT, McKenzie, yrsel & balansrubbningar, träning som behandling, smärtbehandling, motiverande samtal.

Vi har inte drop-in varför vi hänvisar våra patienter att boka tider via telefon: 021-15 25 00. Alla besök är tidsbokade där akuta fall triageras av sköterska via telefon.

De flesta bokade ärenden anmäls i självbetjäningsterminalen. Tag en nummerlapp för ärenden som intyg, de behandlas i receptionen.

 

VIKTIG INFORMATION

Från 1/11 2021 sker all Covid-vaccinering på Tegnér vårdcentral. Tidsbokning för detta sker i första hand via 1177.se (e-legitimation behövs) alternativt Vaccinationsbokningen 021-481 87 00.


Vid särskilda behov kan vårdcentralen kontaktas på 021-15 25 00.

 

Har du frågor om Covid - Gå in på 1177.se eller Folkhälsomyndighetens hemsida.