Kontaktfält
Välkommen!
Välkommen till Johannesvården
Varning för bedragare! Johannesvården ringer aldrig och ber om legitimering via bank-id. Läs mer via denna länken om hur du kan tänka för att skydda dig från bedragare.
Sommarens öppettider
Sommarens öppettider
Från och med 17 juni (v25) till och med 11 augusti (v32) så går vi in i sommarbemanning och våra öppettider ändras.
Öppettiderna på mottagningen är då 8:00-17:00.
Vi stänger då också våra mottagningar för diabetes, hypertoni, astma/kol och äldre. Detta gäller även telefonlinjer kopplade till dessa mottagningar.
Vår telefonrådgivning är öppen som vanligt och vi har drop-in som vanligt under hela sommaren. Det går också bra att kontakta oss via MittPTJ som ni hittar här på vår hemsida.
Mitt PTJ
Dropin
Drop-in
Vår drop-inmottagning är öppen mån-fre kl 8-11 för korta bedömningar hos läkare, och sjuksköterska. Efter att du anmält dig i receptionen sitter du ner och väntar på din tur. Svårt sjuka patienter prioriteras. Kom gärna i början av öppettiden då vi noterat att det lätt blir lite längre väntetider när många väljer att komma vid 10-tiden. I undantagsfall kan vi behöva stänga drop in till läkare tidigare.
Vill du vara säker på att komma till den läkare/sjuksköterska som du brukar, rekommenderar vi bokade besök. Detta gäller även om du har besvär som pågått en längre tid och som kan förväntas ta mer tid i anspråk för att kunna utreda.
För rehabmottagning och samtalsmottagning har vi inte drop in. Vänligen ring eller kontakta oss via Mitt PTJ för att boka dessa.
Om du har någon smittsam sjukdom, såsom vattkoppor, influensa eller magsjuka eller symtom såsom hosta, halsont eller förkylning så ska du istället för att komma på drop kontakta oss via telefon eller Mitt PTJ.
På drop in förnyar vi inte recept eller sjukskrivningar som annan vårdgivare initierat.
Vi upplever för närvarande högt söktryck på vår läkardrop-in. Detta gör att vi vid behov får stänga drop-in tidigare än klockan 11.00. Vi vill påminna om att drop-in är till för korta ärenden.
Avgift
Justerade patientavgifter från 1 april
Regionfullmäktige har beslutat om nya patientavgifter i Västra Götalandsregionen (VGR) från och med 1 april. VGR har idag lägst avgifter i landet jämfört med andra regioner och de nya avgifterna beräknas ge VGR ökade intäkter på cirka 100 miljoner kronor. De nya patientavgifterna för besök på vårdcentral justeras för att bli mer lika oberoende av vilken personalkategori patienten träffar.
De huvudsakliga förändringarna innebär bland annat att:
Patientavgiften för läkarbesök höjs från 100 till 200 kronor (gäller den vårdcentral där patienten är listad).
Patientavgiften för besök på rehabmottagning höjs från 100 till 200 kronor.
Patientavgiften för besök hos sjuksköterska återinförs för personer som fyllt 65 år och blir 50 kronor (gäller den vårdcentral där patienten är listad).
En patientavgift införs för digitala vårdbesök, till exempel chat och telefonrådgivning under förutsättning att de uppfyller kraven på kvalificerad hälso- och sjukvård. Avgiften blir då 80 procent av vad ett motsvarande fysiskt besök hade kostat.
Du kan även klicka här för att se de avgifter som börjar gälla from 1 april.
Webtidbok
Webtidbokning
Du har väl inte missat att du kan boka tid för exempelvis årskontroll till din diabetessköterska eller provtagning inför en årskontroll via vår hemsida? Klicka in på Webtidbokning och läs mer
Vaccin
Vaccination covid-19 våren 2024
I mitten av mars rekommenderas och erbjuds påfyllnadsdos för dig som är 80 år och äldre. Under april månad rekommenderas och erbjuds påyllnadsdos för dig som är 65 och äldre och har dagliga omsorgsinsatser.
Balansträning
Balansträning
Upplever du att balansförmågan behöver förbättras? Är det så att du ramlat eller varit nära att falla en eller flera gånger det senaste året? Känner du dig orolig för att ramla?
Vi erbjuder balansträning på mottagningen tillsammans med fysioterapeut under en sammanhängande period med tester av balans innan och efter för utvärdering. I samband med balansträning ingår även träffar med arbetsterapeut för råd kring hur man kan undvika fallrisker i hemmet.
Upplägget riktar sig främst till äldre individer, 75+, men alla som upplever att balansen försämrats eller ramlat pga dålig balans kan träna för att förbättra balansen och förebygga framtida fallincidenter.
Det går att förebygga fallrisk med ganska enkla medel! Hör av dig till vår rehabmottagning eller boka ett besök så berättar vi mer!
Bild balansträning
Barn bild
Förkylningssymptom
Har du förkylningssymtom och behöver vård?
Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit.
Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt.
Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen.
Sjuka barn linjen
"Sjuka-barn-linjen" stänger
1 maj stänger vi vår "Sjuka-Barn-Linje". Är det enklare frågor så hänvisar vi till BVC telefonsvarare. Frågor kring sjukvård hänvisas till vårdcentralens vanliga rådgivningsvägar via telefon eller MittPTJ.
Labbets öppettider
Labbets öppettider
30/4 och 8/5 stänger lab kl.11.30.
2/5 stänger lab kl. 14.30.
Måndag | 08.15-11.30, 13-16.00 |
Tisdag | 08.15-11.30, 14.30-15.30 |
Onsdag | 07.15-11.30, 13-16.00 |
Torsdag | 08.15-11.30, 13-15.30 |
Fredag | Drop-in stängt |
OBS! Om det är planerad provtagning som inför läkarbesök eller uppföljande prover så är vi tacksamma om det sker på de bokningsbara tider som finns under veckan. Det finns bokningsbara tider på morgonen, före lunch och på eftermiddagarna. Klicka på texten för att komma till vår webtidbok.
Prostatacancer
Prostatacancertestning
Hos oss kan du testa dig för tidig upptäckt av prostatacancer om du fått ett brev hem med information och ett erbjudande om att testa dig.
Du måste ta med dig brevet du fått hem och din legitimation till besöket.
Se labbets öppettider. Läs mer.
Vårdval
Miljö
Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015
Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.