Välkommen till Johannesvårdens Rehabiliteringsmottagning!

På rehabmottagningen kan du få hjälp med kroppsliga besvär och hinder i vardagen. Vi vill jobba med just dig i fokus; att stärka dina resurser för att kunna leva ett aktivt och självständigt liv med god livskvalité.

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Vi erbjuder bedömning och behandling av skador och sjukdomar i rörelserapparaten. Detta kan exempelvis gälla besvär i nacke, rygg, axlar, armar, höfter, knän och fötter. Det kan också gälla yrsel, gång- och balanssvårigheter, långvarig smärtproblematik, symptom relaterad till stress eller annan psykisk ohälsa och symptom relaterade till en låg fysisk aktivitetsnivå. Vi erbjuder behandling både individuellt och i grupp. Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster har vidareutbildning inom bl.a. OMI, MDT, FaR, ortopedi, kinesiotejp och basal kroppskännedom.

Arbetsterapeut

Vi kan hjälpa till att övervinna begränsningar i din vardag genom att bland annat prova ut hjälpmedel, finna lösningar för att förenkla din vardagsteknik eller se över ett komplicerat livspussel. Arbetsterapeuten kan ordna med aktivitetsanpassning, individuellt eller i grupp, och skriva intyg vid behov av bostadsanpassning. Rehabilitering av handproblematik och en del annan ledträning tillhör också arbetsterapeutens område.

Patientskolor

Artrosskolan är utformad av Reumatikerförbundet och är till för dig med artros. Den rekommenderas som en grund i behandlingen av artros i kombination med fysisk aktivitet/träning och viktnedgång.

Smärtskolan är utformad av Reumatikerförbundet och är till för dig som har haft ont i kroppen i mer än 3-6 månader. Denna syftar till att ge dig en ökad kunskap om smärta, hitta balans i vardagen och komma igång med fysisk aktivitet/träning. Målet är att skapa livsstilsförändringar som ger dig en ökad livskvalité.

Stresskolan är utformad av VG-regionen och är till för dig som behöver hjälp med stresshantering. Stress är en naturlig del av livet men den kan också få oss att må dåligt. Kursen syftar till att förstå mer om stress, ge verktyg för hur man kan hantera stress och se förändringar som man behöver göra för att må bättre.

ReDO är utformad av Arbetsterapeuternas riksförbund och är till för dig som har svårt att få ihop vardagen och behöver hjälp med att se över din struktur för att må bättre. Det är många som upplever stress i vardagen och ibland så kommer ens egna behov i skymundan. Det är viktigt att pausa och utföra aktiviteter som ger återhämtning. Arbetsterapeuten leder dig genom ett arbete för att se över vad du behöver justera för att få ett liv i bättre balans.

Välkommen till Johannesvårdens Rehabmottagning,

hälsar vi medarbetare tillsammans med verksamhetschef Sara Andersson