Välkommen till UPH på Johannesvården!

På vår mottagning för unga med psykiska besvär hjälper vi dig som är mellan 6 – tom 17 år. Både barn och föräldrar är självklart välkomna att kontakta oss och du behöver inte vara listad på vårdcentralen. Vårt uppdrag är att göra bedömningar och ge kortare behandlingsinsatser till barn och unga med tillfälligt nedsatt psykisk hälsa.


Hos oss kan du få hjälp:

· Om du behöver hjälp att hantera rädsla, ångest och oro
· Om du har sömnproblem eller stress
· Om du är nedstämd eller deprimerad
· Om du att du har problem vid till exempel impulsivitet och ilska
· Om du som förälder behöver hjälp i ditt föräldraskap

Vi som arbetar här är psykologer och socionomer. Vi ger råd, stöd och behandling både individuellt, i grupp och via internet. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen får du hjälp med vidare hänvisning och remittering till rätt ställe.
Vi tar inte emot remisser, men andra vårdgivare såsom elevhälsa, andra vårdcentraler och ungdomsmottagningar är välkomna kontakta oss för konsultation och kan förmedla kontakt med oss när det behövs.

Vi gör inga neuropsykiatriska utredningar.

Vi vill att patienten själv eller vårdnadshavare ringer till oss. Ungdomar över 16 år kan söka själva. Besöket hos oss är kostnadsfritt för barn och unga under 18 år.


Vad händer när man tar kontakt med oss?

Det bästa för oss är kontakt vid Mitt PTJ (se länk till höger). Där väljer ni sökorsak "Kontaktformulär för Ungas Psykiska Hälsa". Där får ni beskriva varför ni söker oss och så kommer vi att kontakta er vidare.

Välkomna att höra av er till oss!

 

Föräldrautbildningar

Föräldrautbildning ABC

Vill du stärka relationen till dina barn för att hjälpa dem bli trygga och självständiga individer? Denna utbildning riktar sig till dig som har barn mellan 6 år - tidig tonår och som vill ha vägledning i hur ni skapar harmoni kring köksbordet? Hur undviker man stressiga situationer? Hur kan man förebygga konflikter? Hur kan man få mer tid till härligt umgänge med barnen? Välkommen att höra av dig/er för mer information och anmälan.

Föräldrautbildning – Affekt

Är du förälder till ett känslostarkt barn som är mellan 6 år - tidig tonår? Denna utbildning kan hjälpa dig/er att få en ny och fördjupad förståelse för eventuella orsaker till problemskapande beteenden, lära er nya sätt att förebygga konflikter samt hantera explosiva utbrott i stunden. Utbildningen består av fem tillfällen á 2h vardera. Låter detta intressant? Vi berättar gärna mer och tar emot din anmälan.

Föräldrautbildning – Hantera oro

Denna utbildning riktar sig till föräldrar med barn från 6 år - tidig tonår med lindrig ångestproblematik. Utbildningen består av fyra träffar och innefattar hur oro fungerar, hur man kan som förälder kan bemöta sitt oroliga barn, samt hur man tillsammans kan jobba för att övervinna barnets rädslor. Utbildningen består av fyra tillfällen. Välkommen att höra av dig för mer information och anmälan.

Välkommen till UPH på Johannesvården!