Behandlingar

Nedan finner du information om våra olika behandlingar

Läs mer om olika behandlingar samt andra tips och råd om tandvård här: Tandvård (praktikertjanst.se)

Behandlingar

Förebyggnade tandvård

På denna klinik är vi just nu två tandhygienister, Vivian och Nora, som har målet att höja våra patienters kunskap i munhälsa och egenvård, dvs. hur man förebygger tandlossning, parodontit och hål i tänderna, karies.

Vi ser över våra patienters behov och lägger ner stor vikt på att informera om den tandsjukdom som du drabbats av och instruera dig med olika hjälpmedel hur du kan få sjukdomen att läka ut samt förebygga så att du ej drabbas igen.

Med hjälp av goda kostvanor, fluor och bra munhygien kan du förebygga karies på ett bra sätt och genom att undvika tobak i alla former och god munhygien kan tandlossning förebyggas. Svårare former av dessa sjukdomar behöver man dock få extra hjälp med.

Allmän tandvård

På Tandvårdshuset Norby hjälper vi dig med det mesta inom traditionell vuxentandvård och avancerad specialisttandvård såsom undersökningar, lagningar, extraktioner, kronor, broar och annan protetik. Vi utför även rotbehandlingar och gör bett- och snarkskenor. Vår breda kompetens utförs av två, båda mycket erfarna tandläkare.

Barntandvård

Tandvårdshuset Norby satsar på förebyggande tandvård, så vänta inte tills ditt barn får tandvärk innan ni går till tandläkaren. Barn har alltid gratis tandvård tills det kalenderåret då de fyller 22 år. Vi kan ge det bästa bemötandet och goda råd om tandvård.

Lista ditt barn hos oss!
För att ett barn ska kunna komma till oss behövs ett medgivande, d v s att man listar barnet som patient hos oss. Ta kontakt med mottagningen för att lista ditt barn. OBS! Glöm inte att ange barnets namn, adress och personnummer. Därefter kallas barnet regelbundet till oss för tandvård.

Du kan lista ditt barn genom att ringa till oss på telefon 018-301626 eller maila till: info@tvhnorby.se eller genom att fylla i "kontakta oss" på hemsidan.

Klicka här för att komma till kontakta oss

Ta hand om mjölktänderna
Tro inte att regelbundna besök till tandläkaren är onödiga för mjölktänder som "ändå kommer att ramla ut". De flesta mjölktänder kommer att vara i tjänst i nästan 10 år och deras hälsa och tandställning är av stor betydelse för de permanenta vuxentänderna. Läs mer om vård av barns tänder genom att klicka här

barnmedtandborstar_1470x810.jpg


Förbered ditt barn "lagom" inför tandläkarbesöket

Förbered ditt barn inför tandvårdsbesöket genom att träffa Greta, Jullan, Gabriel och Jimmy Groda på 1177.se. Där kan barn själva klicka sig fram och på ett lekfullt sätt lära sig mer om sina tänder, om vad man gör och vad det finns för olika saker hos tandläkaren.

Klicka här för att se Praktikertjänsts informationsfilm om tandläkare för barn.

Implantat

När de egna tänderna ej räcker till kan vi kan erbjuda implantat som ser ut och känns som egna tänder.

För att kunna avgöra med vilken metod vi ska ersätta dina tänder gör vi en röntgenundersökning av dina käkar. Därefter bestämmer vi vilken typ av implantat som är mest lämpat för dig. Vi arbetar enbart med originalsystem som är prövade sedan många år och väl dokumenterade. De vanligaste implantatsystemen på marknaden är Brånemark System (Nobel Biocare), Astra Tech Implants (Astra), ITI Dental Implant System (Straumann), och Zimmer Biomet (3i). Då vi alltid arbetar med den senaste tekniken kan du känna dig säker på att du får den bästa, mest lindriga och mest behagliga implantatbehandling som kan erbjudas idag.

Behandlingen som förenklats mycket på senare år brukar delas upp i 3 delar:

  • Läkning av käkben efter uttagning av tänder
  • Läkning efter insättning av implantaten
  • Framställning av de nya tänderna

Tiden för en implantatbehandling kan variera beroende på individuella faktorer, från några dagar upp till 6-9 månader. Om du har bestämt dig för implantat kan du läsa/ladda ner vårt behandlingsförlopp här. Mer information om implantatbehandling kan du också få genom att klicka här. Eller på 1177.

Estetisk tandvård

Vi kan hjälpa dig med tandblekning och snygga kompositfyllningar eller vid större behov porslinskronor och skalfasader.

Vi utför estetisk tandreglering med gemonskinliga skenor från Clearcorrect.

clearcorrectlogo300white.png

www.clearcorrect.com

Akut tandvård