Personalbild

Vallentuna Husläkargrupp

Välkomna till oss på Vallentuna Husläkargrupp!


För att det ska vara lätt att få vård och hjälp när det behövs erbjuder vi öppen mottagning utan tidsbeställning till läkare. OBS! STÄNGD TILLS VIDARE PGA COVID-19. 
Det finns också alltid möjlighet att boka tid för ett besök. Sjuksköterskorna har tidsbokad mottagning alla vardagar.
För oss är det viktigt att kunna erbjuda bra och säker vård i livets alla skeden.
Hela familjen ska känna sig välkommen på vår husläkarmottagning!


Vill du lista dig hos oss?


Nu har vi på nytt möjlighet att ta emot nya patienter till vår mottagning!
Vi välkomnar dig som vill lista dig hos oss att göra det här via vår hemsida. Du kan också fylla i en listningsblankett direkt på mottagningen eller kontakta oss på telefon 08-511 706 20 så skickar vi hem en blankett till dig.
Välkommen till oss på Vallentuna Husläkargrupp!


 


Nyheter


Vaccination mot Covid-19
Vi har ännu inte fått någon information om när vaccinationen kommer att starta. Så snart vi vet detta kommer tydlig information att finnas här på hemsidan.


Vi kommer att erbjuda vaccin i den turordning som förordas från Folkhälsomyndigheten och berörda personer kommer att få information om hur vaccinationerna kommer att genomföras.


Med anledning av Covid-19 har vi tills vidare varit tvungna att stänga vår öppna mottagning. Du är istället välkommen att kontakta mottagningen per telefon för rådgivning, så får du vid behov en bokad tid till läkare. Det går för närvarande inte heller att boka tid via 1177.se
Du som redan har en bokad tid till sköterska eller läkare berörs inte av detta.


Tidsbokning via internet OBS! STÄNGD TILLS VIDARE PGA COVID-19
Från och med 1 oktober 2016 går det att boka en akut tid till läkare nästa dag för ett kortare besök gällande en akut åkomma som tex infektion, stukning, hudutslag eller liknande.
Vi vill gärna att du i bokningen anger orsaken till ditt besök.
Bokningen sker via din personliga inloggning på 1177 Vårdguiden och du får en bekräftelse direkt på din bokade tid.


Videobesök
Nu finns även möjligheten att i vissa fall genomföra ditt besök hos läkare eller sjuksköterska på distans med hjälp av video. För att kunna genomföra detta behöver du tillgång till en smartphone samt bankID. Kostnaden är densamma som för ett vanligt läkar- eller sköterskebesök.


Vaccinationskampanjen för säsongsinfluensa 2020-2021
Gäller endast för riskgrupper för säsongsinfluensa


OBS! DET FINNS INGEN ÖPPEN DROP-IN MOTTAGNING FÖR VACCINATION.
All vaccination sker efter tidsbokning.


NÄR?
3 nov 2020 - 28 feb 2021. From v 52 ska du kontakta mottagningen direkt för att boka en tid.


TÄNK PÅ:
Den bokade tiden är en ungefärlig tid.
Ha gärna kortärmad tröja/skjorta för att underlätta vid vaccineringen.
Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tänk på att stanna hemma om du har tecken på luftvägsinfektion eller feber. 


Riskgrupper för säsongsinfluensa:
Personer över 65 år
Personer med kronisk hjärt- och/eller lungsjukdom
                       astma (för barn gäller svår astma grad 4 med funktionsnedsättning)
                       kraftigt nedsatt immunförsvar 
                       kronisk lever- eller njursvikt
                       instabil diabetes mellitus
                       extrem fetma (BMI >40)
                       neuromuskulära sjukdomar som påverkar andningen
                       flerfunktionshinder hos barn
Gravida from v 17, gärna efter genomförd ultraljudsundersökning. Så länge influensasäsongen inte startat kan vaccinationen gärna skjutas upp då det nyfödda barnet får bättre skydd under sina första levnadsmånader ju senare under graviditeten vaccinationen sker. 


 


 


Covid-19
De som insjuknar med luftvägssymptom som exempelvis feber och hosta rekommenderas stanna i hemmet och behandla symptomen som vid den vanliga säsongsinfluensan.
Har man misstanke om pågående covid-19 infektion och behöver rådgivning eller behandling av sjukvården ska man kontakta 1177 för att därefter vid behov hänvisas vidare. Har man frågor kring coronavirus ska man istället ringa 11313.
Man skall med hänsyn till smittrisken i samband med luftvägssymptom inte uppsöka sin ordinarie vårdcentral utan att först ha kontaktat vårdcentralen per telefon.


 Alla invåvare i Region Stockholm ska få möjlighet att testa sig för covid-19 både för pågående sjukdom och för antikroppar som tecken på genomgången sjukdom.


För att kunna erbjuda provtagning till många har Region Stockholm skapat en digital lösning. Om du kan ber vi dig först svara på frågor om ditt hälsotillstånd i Region Stockholms app Alltid öppet. Den laddas ner kostnadsfritt från Appstore eller Googleplay. Du loggar in i appen med mobilt BankID. Läs mer på https://www.slso.sll.se/alltid-oppet


När du svarat på frågorna i appen får du en kod. 
Därefter loggar du in på 1177.se. Här använder du din kod för att boka och beställa din provtagning. Beroende på vilket prov du ska ta kommer du erbjudas olika alternativ.


Efter 2-7 dagar är ditt provsvar klart. Då får du ett meddelande från 1177. Du kan logga in och läsa ditt provsvar på 1177.se.
Om ditt provsvar är positivt och du har frågor kring detta kan du boka tid hos din vårdgivare. Även om provsvaret är negativt är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Läs mer om hur provtagningen går till på https://www.1177.se/stockholm


Nationella patientenkäten
I den nyligen genomförda nationella patientenkäten fick vår mottagning mycket höga poäng. Vi tackar för ert förtroende!


Prickmottagning
Vi har regelbundet prickmottagning då vi har möjlighet att bedöma födelsemärken. För att boka en tid till detta kontakta mottagningen på tel 511 706 20.


Äldremottagning
Vi har äldremottagning som vänder sig till dig som är 75 år eller äldre. Du har möjlighet att nå en sjuksköterska på telefon varje vardag kl 8.30-9.30 på telefonnummer 072-872 66 80 för rådgivning, information eller tidsbokning.


 


Uppdaterad 20021-01-14

Lista dig här
 

Öppettider

Måndag
08.00-17.00
Tisdag
08.00-17.00
Onsdag
08.00-17.00
Torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-17.00

Karta

Åby gata 6, 186 36 Vallentuna
Se större karta