Välkommen till Vårdcentralen Kasernhöjden!

Vi är en komplett vårdcentral för hela familjen. Vi har distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, labb och fysioterapi.


Vårdcentralen Kasernhöjden är en del av Hälsoval Värmland, vilket innebär att du som patient själv väljer vilken vårdcentral du ska gå till. Valet gör du genom att lista dig på vårdcentralen (listning behövs inte för att träffa fysioterapeuten). Tack vare avtalet betalar du exakt samma avgift som hos den landstingsdrivna vården. Högkostnadsskyddet samt frikort gäller också hos oss.


Vi strävar efter att kunna hålla en god kontinuitet hos våra patienter genom att erbjuda en fast läkarkontakt. Det kan vi göra genom att vi har god bemanning och både läkare och övrig personal är fast anställda hos oss.


Tidsbokning provtagning


Från och med 19 december 2022 behöver du boka tid för provtagning på labb.


Du bokar själv tiden på 1177.se, klicka på "Hitta vård", under rubriken "Vilken mottagning söker du?" skriver du in namnet på laboratoriet du ska boka tid hos. 


https://www.1177.se/Varmland/hitta-vard/kontaktkort/Provtagning-vardcentralen-Kasernhojden-Karlstad/


Om du saknar e-legitimation ska du ringa 010-8391530 för tidsbokning, telefontid vardagar 08:00-11:30 och 13:00-15:00. För barn gäller endast telefonbokning. 


Parkering


Parkering på hela Kasernhöjdens område är avgiftsbelagd. Du använder apparna Easy Park och Apcoa Flow för att betala. Gratis parkering finns vid Tingvallahallarna.


Vid frågor kontakta Albèr Fastigheter på telefonnummer 054-21 70 75.


Stanna hemma om du har förkylningssymtom.


Du kan själv undvika att föra smittsamma sjukdomar vidare genom att stanna hemma när du har symtom som påminner om förkylning eller influensa. Stanna hemma tills du är frisk och ytterligare två dagar. På så sätt undviker du att smitta andra människor exempelvis på arbetsplatser, i kollektivtrafiken eller platser där du är nära andra.


Undvik att träffa andra som kan bli svårt sjuka, till exempel äldre personer. Det gäller även om du eller ett barn bara har lindriga symtom. 


Mer info om coronavirus hittar du här.