Aktuellt

Här hittar du de senaste aktuella händelserna hos oss (uppdaterat 230117)

Nu finns möjlighet till kostnadsfri vaccination mot pneumokocker för dig som tillhör riskgrupp och/eller fyller 75 år i år.

Pneumokocker är en typ av bakterier som kan orsaka lunginflammation och öroninflammation, men också allvarliga infektioner som hjärnhinneinflammation och blodförgiftning. 

Vissa grupper löper en ökad risk att bli allvarligt sjuka av pneumokocker. Från och med den 1 december 2022 ingår därför AVGIFTSFRI vaccination mot pneumokocker i ett nationellt vaccinationsprogram för riskgrupper. 

Läs mer om detta gäller dig och boka din tid för vaccination under fliken "Vår verksamhet, Vaccinationsmottagning."

 

Välkommen till Centrumpraktikens äldremottagning!

Vår äldremottagning vänder sig till dig som är 75+ och som på ett enkelt sätt vill komma i kontakt med vår mottagning. För att underlätta för dig ringer du på ett direktnummer där en äldresjuksköterska svarar och hjälper dig utifrån dina behov. Självklart kan du som är 75+ också välja att kontakta oss den väg du brukar – via telefon eller digitalt via MittPTJ.

Äldremottagningen är endast för våra listade patienter.

Tel. 0303-20 76 73

Måndag- Fredag kl 08.00-09.00 samt 13.00-14.00

Läs mer om vad äldremottagningen kan erbjuda under fliken "Vår verksamhet, äldremottagning".

Tillfälligt ändrade öppettider i MittPTJ

Under en period from den 6/1 2023 är vår onlinetjänst öppen för påbörjande av nya ärenden endast under helgfri måndag-fredag. Som vanligt hanterar vi ditt ärende 8:00-15:00.

Nya tider för vaccination

Nu kan du boka tid för vaccination mot TBE och lunginflammation på tisdagar 15-16. Läs mer under fliken Vår verksamhet/Vaccinationsmottagning

Vi har utöver dessa tiden ibland extrainsatta tillfällen för vaccination. Våra sköterskor hjälper dig gärna boka, via telefon eller MittPtj.

 

Utökade tider till BVC

Nu erbjuder vi sena eftermiddagstider på måndagar till de föräldrar och barn som föredrar det. Prata med er BVC-sköterska eller hör av er via Mitt PTJ. Välkomna!

 

Munskydd 

Nu krävs munskydd bara vid patientnära arbete. För patienter är det valfritt. Be om ett munskydd i receptionen om du vill.

Ta bara med anhörig om det är helt nödvändigt, då vi pga smittrisken är angelägna om att begränsa antalet personer på mottagningen.

 

Öppen mottagning stängd tillsvidare

Öppen mottagning stängt tills vidare för att minska risken för smittspridning. Välkommen att boka en tid hos oss via Mitt PTJ eller på telefon 0303-209300.

Har du allmänna frågor som rör viruset covid-19, var god ring 113 13.

Här finns svar på frågor om det covid-19 och det aktuella läget: Läs mer här