Stöd i föräldraskapet

Att vara förälder är ofta både svårt, roligt och utmanande. Det finns mycket bra stöd att få via Sollentuna kommun som erbjuder kostnadsfria förädrautbildningar.

Sollentuna kommun erbjuder olika typer av föräldragrupper för att hjälpa dig i ditt föräldraskap. Det finns hjälp att få om man ofta hamnar i bråk eller konflikt med sitt barn eller ungdom eller om man vill arbeta med att stärka relationen med barnet. Läs mer och anmäl er på föräldragrupper som Sollentuna kommun erbjuder

KOMET 
KOMET – en föräldragrupp som vänder sig till de föräldrar som upplever dagliga konflikter ihop med sitt barn. KOMET består av 10 gruppträffar som ger konkreta verktyg i hur du kan hantera konflikter på ett mer framgångsrikt sätt.

Föräldragrupp "Tillsammans" 
Det här är en grupp för er som fått ert första barn och som vill gå tillsammans i föräldragrupp för att prata om föräldraskapet och parrelationen. 

Svenska med baby 
Du som är föräldraledig med barn som är 0-2 år är välkommen till våra öppna föräldragrupper i Edsberg, Tureberg och Rotebro. Här kan du både umgås med andra föräldrar och lära dig svenska.

Trygghetscirkeln 
Trygghetscirkeln är ett föräldrastödsprogram som visar hur du som förälder stärker relationen till ditt barn och hur du kan förstå ditt barns känslomässiga behov av trygghet, tröst, stöd och utforskande. Programmet bygger på anknytningsteorin.


ABC Barn 3 - 12 år 
ABC - Barn är ett föräldrastödsprogram som syftar till att stärka relationen mellan dig och ditt barn. Målgruppen är föräldrar med barn i åldern 3-12 år och som bor i Sollentuna. 


ABC Tonår 13 - 19 år 
ABC - Tonår är ett föräldrastödsprogram som syftar till att stärka relationen mellan dig och din tonåring. Målgruppen är föräldrar med barn i åldern 13-19 år och som bor i Sollentuna. Gruppen är nu fullsatt och anmälan stängd.

 

Läs mer och anmäl er till grupperna