Tandvårdsrädsla

Vi på Trollhättans Tandvårdsteam har stor erfarenhet av att möta och behandla tandvårdsrädda patienter och vi förstår att det kan vara jobbigt och svårt att besöka en tandhygienist eller tandläkare.

Många skjuter upp tandläkarbesöket för att de är oroliga och rädda.

Efter att ha gått igenom tandbehandlingen är det många som upplever att de har "fått tillbaka" en frisk mun och att de kan le igen med ett vackert leende.

-Att övervinna sin tandläkarskräck och genomgå en tandbehandling där man själv är delaktig och bestämmer villkoren är en seger för individen och det stärker välbefinnandet och självkänslan!

Vi lyssnar på dig och dina önskemål och du får avbryta behandlingen när du vill för en paus. Självklart eftersträvar vi att du skall få en helt smärtfri behandling och vi tar det lungt och varsamt på vägen.

Vi avsätter behandlingstider efter behov så att du som patient ska kunna känna dig lugn och avslappnad.

När du ringer för att boka tid: Berätta gärna om hur du känner inför tandläkarbesöket så finner vi en lösning som passar dig. Om du vill kan du får träffa någon i personalen för ett inledande samtal där du som patient blir delaktig i de olika stegen i din behandling.
Det viktiga är att du kan känna dig bekväm och trygg med behandlingen hos oss!

Vi samarbetar med psykolog i de fall du som patient önskar det.