Undersökningar

Vi vill att ditt första besök hos oss skall bli så behagligt som möjligt. Vårt mål är att kunna erbjuda dig den bästa tandvård du någonsin har fått och att göra det så att du känner dig delaktig, avslappnad och trygg hos oss.

När du först kommer in till oss hälsar vi dig välkommen och du får sitta ned i vårt väntrum och läsa en dagstidning eller småprata vidare med någon av oss. Vårt mål är att alltid vara i tid och inte låta dig vänta. 

När du sedan kommer in till behandlingsrummet tar vi den tid som behövs för att lära känna dig och dina funderingar om tänder och tandhälsa.

Din undersökning
Vi uppdaterar och för in uppgifter om ditt allmänna hälsotillstånd och eventuella allergier och mediciner. Efter detta tar vi digitala röntgenbilder.

Vi utför en detaljerad undersökning av dina tänder, tandkött och benet runt tänderna. Vi ser på slemhinnor och mjukvävnad i munnen. Vi känner på tuggmuskler för att se eventuella käkledsproblem.Vi ser på hur du bettet ser ut och fungerar. 

Till slut tittar vi på ditt leende och – om du önskar – ger dig råd om hur du kan förbättra utseendet på dina tänder.

Ibland kompletterar vi också med digitala foton på tänderna.

Behandlingsplan och kostnadsförslag:
Efter att ha inhämtat information om din mun utformar vi en behandlingsplan just för dig. Om det behövs bokar vi en ny tid för att tillsammans gå igenom de olika behandlingsalternativen och du väljer den behandling som passar bäst för dig. Du får då med dig en preliminär kostnadsberäkning.

Läs mer om hur en undersökning går till:
https://www.praktikertjanst.se/Patienter/Tandvard/fakta-om-tander-och-munhalsa/Behandling/#t3232ll