Förnya ditt recept

Det enklaste sättet att förnya ditt recept är digitalt via Mitt PTJ. Du kan också förnya via telefonsvarare eller genom att komma in till vårdcentralen och lämna en lapp med önskat recept.

mittptj.jpg

Förnya ditt recept på din dator, din padda eller i din telefon. Använd länkarna nedan:

Förnya på webben/din dator Förnya på din iPhone eller iPad (App Store) Förnya på din android-telefon (Google Play)

Har du inte möjlighet att chatta med oss?

Du kan alltid ringa oss på 010-704 40 00 och lämna ett meddelande på vår telefonsvarare så förnyar vi ditt recept inom 1 vecka. Om du inte har möjlighet att varken ringa eller chatta kan du komma till vårdcentralen och prata med oss i receptionen så hjälper vi dig skriva ner dina läkemedel och lämna en lapp till din läkare.

Tänk på att vara ute i god tid

Om du är ute i god tid med dina receptförnyelse hinner din ordinarie husläkare som känner just dig hjälpa dig lite extra. Vid en receptförnyelse så ser vi över att ditt recept är rätt, att du har rätt dos och att du verkligen ska fortsätta med dina mediciner. Kanske har det kommit nya mediciner som passar dig bättre eller kanske är det dags för en ny undersökning?

Om du är ute i sista stund hjälper vi dig självklart med att förnya ditt recept - men då kanske din ordinarie läkare är borta och en kollega som inte har samma kännedom om dig förnyar receptet. Du får samma läkemedel, men vi som bryr oss om dig får mindre möjlighet att hålla koll på din hälsa och hålla dig frisk!