Barnavårdscentral

 

VIKTIG INFORMATIN GÄLLANDE NYA CORONAVIRUSET

- Patienter med symptom på luftvägsinfektion, exempelvis hosta, snuva, feber och halsont, bör avstå från planerade mottagningsbesök.
Istället var god och ta kontakt med BVC per telefon för rådgivning.
Det gäller även lindriga symptom.
- Patienter bör inte besöka Hälsocentralen och BVC om man har nyinsjuknat i dessa symptom, tag istället kontakt med oss via telefon
- Patienter kan också kontakta det nationella informationsnumret 113 13 för information om coronaviruset. De svarar på frågor som inte är symptomrelaterade.
- Det är viktigt att följa händelseutvecknlingen gällande rekommendationerna

- I enlighet med Region Skånes riktlinjer tillåts inga anhöriga/partners/syskon på vår mottagning, det vill säga att endast en vårdnadshavare och barnet som ska på kontroll får komma på sitt besök
- Om barnet och /eller vårdnadshavaren har symptom på luftvägsinfektion, exempelvis hosta, snuva, feber och halsont, ska besöket ombokas.
Vi är generösa med telefonrådgivning/recept.

 

Boka tid

Se telefonnumer till våra BVC-sjuksköterskor längre ner på sidan i anslutning till bilderna. 

Tips: Du kan skapa ett konto i ditt barns namn för att kontakta oss via 1177, Vårdguidens e-tjänster!

Vad gör vi?

På BVC arbetar vi med förebyggande hälsovård och erbjuder kostnadsfri hälsoövervakning och rådgivning i allt som rör ditt barns hälsa.
Distriktssjuksköterskan följer ditt barns utveckling och ger dig hjälp i frågor som rör barnets hälsa och i att vara förälder. Vid behov förmedlar vi kontakt med barnläkare eller barnhälsovårdspsykolog.
På BVC Sankt Hans erbjuder vi deltagande i traditionell föräldragrupp eller föräldragrupp med spädbarnsmassage för nyblivna föräldrar.
Vi erbjuder även amningsrådgivning vid behov.
Om ditt barn får akut sjukdom (infektioner, feber etc) ring vår tidsbokning på telefon 046-199300 som kan boka läkartid samma dag om det behövs. 

När Hälsocentralen har stängt kan du ringa Vårdguiden, tel 1177 eller besök www.1177.se
Vid akut sjukdom ring 112.

Genom att lista ditt barn för både BVC och Vårdcentral hos oss får du del av tryggheten det ger att få sjukdomsråd från din egen BVC-sköterska.

Om du kommer till läkare med ditt sjuka barn går du istället till Hälsocentralens vanliga väntrum.

Vi som arbetar här:

 


Malin Landby, 046-199313


Matilda Wiese, 046-199311

Specialisterna i allmänmedicin Michael Trattner, Julijana Kosjerina samt Linn Widén är knutna till vår Barnavårdscentral. 

 

LÄNKAR

1177 - Barn och gravid

Barnvaccinationsprogram

Amningshjälpen