Barnavårdscentral

Vi välkomnar alla föräldrar och barn till oss på BVC Sankt Hans! Vi finns på Fäladstorget 22 B i norra Lund där vi delar lokaler med Barnmorskemottagningen och Sjuksköterskemottagningen.

Boka tid

Du som nyss kommit hem eller är på väg hem med ett nyfött eller adopterat barn är välkommen att ringa för att boka er första tid på BVC. Vi erbjuder alltid ett hembesök. Om ni är nyinflyttade eller har bytt till vårt BVC är du/ni också välkomna att kontakta oss. Telefonnummer finns längre ner på sidan.

Du kan också skapa ett konto i ditt barns namn för att kontakta oss via 1177 E-tjänster. För barn som fyller 2½, 4 eller 5 år, så går det bra att boka tid för hälsobesök via 1177 E-tjänster!

Vad gör BVC?

På BVC erbjuder vi hälsobesök samt rådgivning i allt som rör barnets hälsa samt föräldraskapet. BVC-sköterskan följer ditt barns utveckling och tillväxt enligt ett basprogram, där även teambesök tillsammans med BVC-läkare ingår. Vid behov träffas vi oftare och eventuellt förmedlas även kontakt med specialister som barnläkare, barnhälsovårdspsykolog, logoped, fysioterapeut med flera.

Vi ger amningsråd och stöd kring amningen, samt råd och stöd för dig som inte kan eller väljer att inte amma.

BVC erbjuder alla barn vaccin utifrån det svenska barnvaccinationsprogrammet
Om barnet även är listat på Hälsocentralen Sankt Hans kan vi hjälpa till med vaccination mot till exempel Vattkoppor och TBE i samband med besöket hos oss.

På BVC Sankt Hans anordnas föräldragrupper där vi bland annat lär ut spädbarnsmassage och hjärt-lungräddning för barn och ni får chans att träffa andra nyblivna föräldrar.

Om barnet blir sjukt

Om ditt barn blir sjukt så ring till Hälsocentralen på telefon 046-199300. De ger råd och bokar läkartid samma dag om det behövs.
Ni kan även kontakta Hälsocentralen via vår digitala tjänst Mitt PTJ som även finns som app. 
När Hälsocentralen har stängt kan du ringa 1177 eller besöka www.1177.se för att få råd.
Vid akut sjukdom ring 112.

 

Personal

Bild: Matilda

Matilda

046-19 93 11

Vår tidigare BVC-sköterska Malin arbetar numera på Hälsocentralen men kommer att finnas tillgänglig på BVC vid ledighet.

 

Länkar

1177 - Barn och gravid

Barnvaccinationsprogram

Amningshjälpen

Livsmedelsverket