Att bleka tänderna

Diagnos, hjälpmedel och tandstensborttagning

Innan Du bleker Dina tänder är det viktigt att tandhygienist eller tandläkare ställer en diagnos för att se om blekning fungerar på Dina tänder. Alla är vi olika. För vissa behövs det bara en omgång med blekning för att få önskat resultat. För andra krävs det mer tid.

Har Du ilningar och isningar från tänderna är det viktigt att Du använder fluor för att skydda Dina tänder och tandhalsar som har blivit känsligare. Tandkrämer som Colgate och Sensodyne är ledande inom deras olika tekniker att täta till ilande tandhalsar och kan hjälpa Dig med dina problem på lång sikt. Det finns ett sätt att behandla ilande tänder som Brilliant Smile har tagit fram, Remin gel. Det är en gel som Du lägger i skenan 2 veckor innan blekningen påbörjas.

Innan Du bleker Dina tänder kan det vara bra att ta en kontroll och då ta bort tandsten och ytliga missfärgningar som annars kan förlänga blekningsprocessen. Om Du väljer att bleka medan det finns beläggningar på tänderna måste blekningsmedlet först ta sig förbi beläggningarna och sedan ta sig in i tanden.

Missfärgningar

Det finns olika orsaker till varför tänder blir missfärgade. De vanligaste är tandskador, te, kaffe, rödvin och tobak.Blekning har blivit en vanlig metod för att få bukt med missfärgade eller gula tänder.

Hemmablekning

Vi rekommenderar att Du bleker Dina tänder hemma, under en individuell period för att få det bästa, långvariga resultatet. Där kan Du bestämma hur länge Du vill hålla på och avsluta behandlingen när Du är nöjd med resultatet. Rekommenderad blekningstid är 30-45 minuter per dag, men rådfråga alltid Din tandläkare eller tandhygienist om Dina tänder kan blekas. Vi rekommenderar att du bleker på dagtid.

Vi scannar dina käkar och individuella plastskenor görs för just dig.

Medlet vi använder har en verkningstid på 30 minuter. För att Du ska kunna hålla koll på blekningsresultatet rekommenderar vi inte nattblekning.

RÅDGÖR ALLTID MED TANDLÄKARE ELLER TANDHYGIENIST INNAN DU BÖRJAR BLEKA.

Varaktighet

Hur länge resultatet varar beror främst på Dina vanor, men även hur länge Du har blekt. Sådant som kan missfärga Dina tänder fortare är tobak, kaffe, te och rött vin. Därför är det viktigt med god munhygien såsom tandborstning morgon och kväll. Brilliant smile har en egen tandkräm som hjälper till att förlänga resultatet och en Boost tandkräm som kan ta bort ytliga missfärgningar så att Du inte behöver bleka Dina tänder så ofta.

Med hemmablekning kan resultatet behållas längre än klinikblekning, eftersom Dina tänder får en längre behandlingsperiod och blekningen kommer åt missfärgningar längre in i tanden.