VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

SOMMARBEMANNING

Från och med v 25 så börjar våra semesterperioder och bemanningen är är lite lägre än under terminerna. Vi prioriterar den akuta verksamheten och hoppas på förståelse för att det som ej bedöms akut får vänta tills efter semestrarna.

Drop in är öppet 8-11 måndag till fredag. Kom gärna i början av detta pass, så att vi säkerställer att de som söker hinner tas omhand. 

Vi ber att ni som har infektionssymtom och hör av er för tidbokning av akuttider tar snabbtest för covid-19 innan om möjligt, då smittan återigen ökar i vårt land.

Covid-vaccination:

Nu tar vi en paus med covid-vaccinationer över sommaren. Vi återkommer i höst på nytt. Fram tills dess hänvisar vi till de vaccinationsmottagningar som tillhandahåller vaccin. 

För mer info om var du kan boka tid, klicka här

For information om intervall, vg se 1177's information genom att klicka här. 

För tidsbokning på JohannesVården,  klicka här

 

 Provtagning Covid-19:  

Från den 9 februari sker Covid-19 provtagning endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symptom ska du inte provtas. Läs mer om den nya provtagningsindikationen på 1177

Lämna prov om du är patient, omsorgstagare eller personal inom vård och omsorg. 

Provtagningsmaterialet lämnas ut utanför vår nedre entré vardagar mellan kl 10-12. Ring på dörrklockan, så kommer någon ned med material. Man behöver alltså inte boka tid längre, utan ringer på när man kommer. 

Information till dig som har fått ett positivt provsvar med covid-19: Läs här 

Smittskyddsläkarnas information om covid-19: Läs här

Information till dig som träffat någon med covid-19: Läs här

 

 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit.  Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vagnen vid parkeringen, och denna rutin fortsätter vi med även efter att de allmänna restriktionerna släppts 9 februari. 

 

 

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.