Välkommen till Johannesvården!

Vårt mål är att finnas tillgängliga med god kompetens och omsorg för dig i livets alla vårdsituationer. Du ska alltid mötas av kompetent personal och snabbt omhändertagande.

På vår hemsida kan du läsa mer om den vård vi erbjuder och hur du kan lista dig hos oss. Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss så hittar du kontaktuppgifter här.

Länk till information om covid-19

Här har vi samlat information om covid -19 och provtagning.

Välkommen på sömnföreläsning den 29/9 och 20/10!

Johannesvården erbjuder en föreläsning om sömn den 29/9 och ett uppföljande tillfälle den 20/10. Läs mer om detta genom att klicka här.

Brev till dig som upplever stress

För dig som upplever stress och svårigheter att hantera den erbjuder vi på Johannesvården hjälp på olika sätt. Klicka här för att läsa mer om hur våra arbetsterapeuter arbetar med detta.

Influensavaccination

3 november startar vi med årets influensavaccinering.  I år kommer vi inte att ha drop in utan enbart bokningsbara tider. Bokning sker företrädelsevis via hemsidan men också via telefon

För att undvika brist på influensavaccin och göra det möjligt att vaccinera personer som tillhör riskgrupperna behöver vissa grupper prioriteras för influensavaccination under hösten 2020.

Från och med 1 december kan personer som inte ingår i dessa grupper erbjudas vaccination. Här finns en lista på vilka som ingår i riskgrupp enligt folkhälsomyndigheten.

Föräldrautbildningar

Vår UPH-mottagning (Ungas Psykiska Hälsa) kommer rullande att erbjuda 3 olika föräldrautbildningar. "Föräldrautbildning- ABC", "Föräldrautbildning- Affekt" och "Föräldrautbildning- Hantera oro". Klicka här för info kring kursstart och kontaktuppgifter till ansvariga för kurserna. Under rådande omständigheter pausar men dock dessa grupper och erbjuder istället vid behov individuella samtal.

PTJ24- digital kontakt med Johannesvården

Du kan lätt nå oss via Praktikertjänst24 och därmed enkelt få hjälp digitalt. Allt du behöver är ett BankID och en internetuppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Det finns ett särkilt frågeformulär som rör Coronavirus, för dig med oro för eller har misstanke om smitta. 

Vi erbjuder också gärna planerade videobesök till samtliga personalkategorier.  

Vi finns i Johannesgården i Tynnered, Västra Frölunda. Där har man sedan tidigare retreater, kurser, konferenser och en förskola som startades av de nunnor som förut bodde där.

Atmosfären är rofylld och harmonisk. I denna anda, byggd på god människosyn, respekt och omsorg, vill vi erbjuda lättillgänglig hälso- och sjukvård av hög kvalitet.