VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

Influensavaccination 2021

9 november påbörjas årets vaccination mot Säsongsinfluensa! Vi kommer att erbjuda tidsbokning via hemsidan och telefon, och öppnar för  tidsbokning 27/10. 

Lördag 13 november, kl 10-14, har vi öppet för drop in med vaccination mot såväl säsongs-influensa (för dig som tillhör riskgrupp) som covid-19!

Du som har hemtjänst eller som senast i år fyller 80 år och där det har gått minst sex månader sedan du fick din sista dos av covid-vaccin är välkommen redan nu för en tredje spruta. Boka via hemsida eller telefon. 

21 oktober  har vi reducerad bemanning pga fortbildning för hela personalgruppen.  

Vårdcentralen är öppen 8-17,  men är ditt ärende inte akut så får du gärna höra av dig någon annan dag. 

29 september öppnade vi åter entrén vid receptionen. 

Dock gäller även fortsättningsvis att om man har förkylningssymtom, så ska man ringa oss istället för att komma hit. Även om covid-test är negativt, så vill vi inte att det skall spridas virusinfektioner här på vårdcentralen. 

Samlad information om Covid-19!

Information om covid-19, provtagning, förhållningsregler, smittspårning och vaccination samt länk vidare till tidsbokning för självtester och vaccination.

Prostatacancertestning

Hos oss kan du testa dig för tidig upptäckt av prostatacancer om du är född 1970–1972 och fått ett brev hem med information och ett erbjudande om att testa dig.

Vi erbjuder provtagning under labbets öppettider.

Du måste ta med dig brevet du fått hem och din legitimation till besöket.

Läs mer om prostatacancertestning här

Organiserad prostatacancertestning prövas inom Västra Götalandsregionen under 2020–2022 för män födda 1970–1972.

 

 

Vi finns i Johannesgården i Tynnered, Västra Frölunda. Där har man sedan tidigare retreater, kurser, konferenser och en förskola som startades av de nunnor som förut bodde där.

Atmosfären är rofylld och harmonisk. I denna anda, byggd på god människosyn, respekt och omsorg, vill vi erbjuda lättillgänglig hälso- och sjukvård av hög kvalitet.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.