Välkommen till Johannesvården!

Vårt mål är att finnas tillgängliga med god kompetens och omsorg för dig i livets alla vårdsituationer. Du ska alltid mötas av kompetent personal och snabbt omhändertagande.

På vår hemsida kan du läsa mer om den vård vi erbjuder och hur du kan lista dig hos oss. Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss så hittar du kontaktuppgifter här.

UPH söker psykolog för vikariat från mars och framåt

Vår UPH-mottagning (Ungas Psykiska Hälsa) söker en psykolog. Tjänsten är på 100% och börjar i mars. Det är ett graviditetsvikariat. Om du vill läsa mer och kanske söka tjänsten, klicka här.

Provtagning Covid-19, pågående infektion och smittspårning

Fr o m 2 november erbjuder vi enbart bokade tider vår covid-testning. Testningen äger rum i vagnen vid parkeringen. Tid bokas företrädelsevis via webben, men har du inte tillgång till Mobilt bank-id så får du ringa för tidsbokning. 

Vi lägger kontinuerligt in tider för de kommande tre vardagarna. För länk till testning, vänligen klicka under "Corona/Covid-19 längst upp på hemsidan. 

Prostatacancertestning

Hos oss kan du testa dig för tidig upptäckt av prostatacancer om du är född 1970–1972 och fått ett brev hem med information och ett erbjudande om att testa dig.

Vi erbjuder provtagning under labbets öppettider. 

Du måste ta med dig brevet du fått hem och din legitimation till besöket.

Läs om prostatacancertestning

Organiserad prostatacancertestning prövas inom Västra Götalandsregionen under 2020–2022 för män födda 1970–1972.

Vi har stängt entrén vid receptionen och hänvisar till entrén på nedre plan, vid BVC.

Där ställer en av våra medarbetare frågor om infektionssymtom, innan man får komma in i våra lokaler; allt för att minska riskr för smittspridning.  Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss. 

 

Sömnföreläsning skjuts upp!

Vi återkommer med mer info när det finns möjlighet att genomföra dessa igen. .

Webtidbok rehab

På rehabsidan kan vi nu erbjuda tidbokning direkt via nätet.Välkommen att boka nybesök till såväl arbetsterapeut som fysioterapeut via länk under rehabmottagningen. 

Brev till dig som upplever stress

För dig som upplever stress och svårigheter att hantera den erbjuder vi på Johannesvården hjälp på olika sätt. Klicka här för att läsa mer om hur våra arbetsterapeuter arbetar med detta.

Föräldrautbildningar

Vår UPH-mottagning (Ungas Psykiska Hälsa) kommer rullande att erbjuda 3 olika föräldrautbildningar. "Föräldrautbildning- ABC", "Föräldrautbildning- Affekt" och "Föräldrautbildning- Hantera oro". Klicka här för info kring kursstart och kontaktuppgifter till ansvariga för kurserna. 

Mitt PTJ - digital kontakt med Johannesvården

Du kan lätt nå oss via Mitt PTJ och därmed enkelt få hjälp digitalt. Allt du behöver är ett BankID och en internetuppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Det finns ett särkilt frågeformulär som rör Coronavirus, för dig med oro för eller har misstanke om smitta. 

Vi erbjuder också gärna planerade videobesök till samtliga personalkategorier.  

Vi finns i Johannesgården i Tynnered, Västra Frölunda. Där har man sedan tidigare retreater, kurser, konferenser och en förskola som startades av de nunnor som förut bodde där.

Atmosfären är rofylld och harmonisk. I denna anda, byggd på god människosyn, respekt och omsorg, vill vi erbjuda lättillgänglig hälso- och sjukvård av hög kvalitet.