VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

Vaccination mot säsongsinfluensa, covid-19 och pneumokocker.

 

Vaccination mot säsongsinfluensa: Detta vaccin är gratis för dig som är 65 år fyllda eller tillhör medicinsk riskgrupp. Se Smittskyddets hemsida för information om vem som tillhör riskgrupp.  För övriga kostar det 240 kr.

Vaccination mot covid-19: Avgiftsfritt vaccin, och vi vaccinerar dig som är 18 år eller äldre. Fr o m 1 mars vaccinerar vi dig som är 80 år eller äldre alternativt bor i särskilt boende för att få dos 6. Rekommenderat dosintervall är minst 6 månader. (Om det av praktiska skäl endast gått 4 månader är det inget hinder, om förra dosen av någon anledning blev senarelagd och man vill komma "i fas" för doser vår och höst.) Det kommer sedan att rekommenderas en påfyllnadsdos hösten 2023, inför vintersäsongen, ungefär samtidigt som influensavaccinationen. Det är därför viktigt att hålla ungefärliga tider vår och höst för påfyllnadsdoser. Vi använder vaccinet från Pfizer (BA 4/5) till alla som vaccineras mot Covid-19

Vaccination mot pneumokocker: Vi erbjuder också pneumokockvaccinet Pneumovax, mot lunginflammation, vilket enligt regionen är avgiftsfritt om du är född 1947 eller 1948, alternativt tillhör vissa riskgrupper. Se mer information här.

Du kan ta max två av dessa vaccinationer vid samma tillfälle. 

Vänligen skriv i bokningen vilket/vilka vaccin du önskar. Det räcker att du bokar en tid, oavsett om du önskar en eller två vaccinationer.

 

För tidsbokning för vaccination på JohannesVården, klicka här.

Här hittar du 1177:s rekommendationer om dosintervall (covidvaccin).

Ta med legitimation och ev vaccinationskort och kom gärna i kortärmat.

För mer info om var du kan boka tid för covidvaccination, om våra tider ej räcker till,  klicka här

Vi öppnar "Sjuka-barn-linje"!

Vi har startat en "sjuka-barn-linje" på telefonen. Hit kan du vända dig om du behöver råd om ditt sjuka barn av vana barnsjuksköterskor. Ring 031-892930. Välj tonval för Vårdcentral och sedan det tonval som är Sjuka-barn-linje. Du pratar då in ditt ärende så ringer en barnsjuksköterska upp innan lunch.

Provtagning Covid-19:  

Provtagning av allmänheten för covid-19 sker endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symptom ska du inte provtas av hälso- och sjukvården.  

Lämna prov om du är patient, omsorgstagare eller personal inom vård och omsorg. 

Provtagningsmaterialet lämnas ut utanför vår nedre entré vardagar mellan kl 10-12. Ring på dörrklockan, så kommer någon ned med material. Man behöver alltså inte boka tid längre, utan ringer på när man kommer. 

Information till dig som har fått ett positivt provsvar med covid-19: Läs här 

Smittskyddsläkarnas information om covid-19: Läs här

Information till dig som träffat någon med covid-19: Läs här

 

 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit. Ta gärna ett covid-test hemma om du har möjlighet, för inte sällan är det just covid när man har ont i halsen, känner sig febrig och hängig. 

 

Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen, och denna rutin fortsätter vi med även efter att de allmänna restriktionerna släpptes 9 februari. 

 

Ny jourcentral från 1 januari-23. 

1 januari bytte vi jourcentral till Jourcentralen Grimmered, på Lergöksgatan 2B. Öppettider är vardagar 17-22 och helger 9-15. 

Dit är du välkommen som har akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Mer info här

 

 

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.