VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

Vi söker en arbetsterapeut

Är du arbetsterapeut och vill arbeta hos oss? Klicka här för att komma till jobbannonsen.

Patientenkät 2023

Just nu genomför en nationell patientenkät i Västra Götaland. Detta innebär att Du kan bli slumpmässigt utvald för att via brev eller 1177 svara på frågor om Din vård. Vi är tacksamma om Du tar dig tid att svara på frågorna- allt för att få en så rättvis bild som möjligt av hur Din vård fungerar.

Läs mer på patientenkat.se

Influensavaccination 2023-24

Den 7 november drar årets influensavaccination igång. Det finns nu tider att boka via vår webtidbok. I samband med detta erbjuder vi covidvaccination. Läs mer i webtidboken för vilka detta gäller.

Vi erbjuder gratis influensavaccination till gravida, personer som är 65 år eller äldre och övriga riskgrupper. Läs mer på denna länken om vilka som tillhör riskgrupp för influensan. Övriga betalar 230kr för influensavaccination.

Vid frågor vänligen kontakta oss via telefon 031-892930.

Webtidbokning

Du har väl inte missat att du kan boka tid för exempelvis årskontroll till din diabetessköterska eller provtagning inför en årskontroll via vår hemsida? Klicka in på Webtidbokning och läs mer. 

Drop-in

Vi upplever för närvarande högt söktryck på vår läkardrop-in. Detta gör att vi vid behov får stänga drop-in tidigare än klockan 11.00. Vi vill påminna om att drop-in är till för korta ärenden.

Balansträning i grupp

Upplever du att balansförmågan behöver förbättras? Är det så att du ramlat eller varit nära att falla en eller flera gånger det senaste året? Känner du dig orolig för att ramla?

Vi erbjuder balansträning på mottagningen tillsammans med fysioterapeut under en sammanhängande period med tester av balans innan och efter för utvärdering. I samband med  balansträning ingår även träffar med arbetsterapeut för råd kring hur man kan undvika fallrisker i hemmet.

Upplägget riktar sig främst till äldre individer, 75+, men alla som upplever att balansen försämrats eller ramlat pga dålig balans kan träna för att förbättra balansen och förebygga framtida fallincidenter.

Det går att förebygga fallrisk med ganska enkla medel! Hör av dig till vår rehabmottagning eller boka ett besök så berättar vi mer! 

"Sjuka-barn-linjen"

Sedan i våras har vi en "sjuka-barn-linje" på telefonen. Hit kan du vända dig om du behöver råd om ditt sjuka barn av vana barnsjuksköterskor. Ring 031-892930. Välj tonval för Vårdcentral och sedan det tonval som är Sjuka-barn-linje. Du pratar då in ditt ärende så ringer en barnsjuksköterska upp innan lunch. 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit.  

Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen, och denna rutin fortsätter vi med även efter att de allmänna restriktionerna släpptes 9 februari.  

Ny jourcentral från 1 januari-23. 

1 januari bytte vi jourcentral till Jourcentralen Grimmered, på Lergöksgatan 2B. Öppettider är vardagar 17-22 och helger 9-15. 

Dit är du välkommen som har akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Mer info här

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.