VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

Sommaröppettider

Från och med vecka 26 (26 juni) ändrar vi våra öppettider till sommartid.

Vi kommer att öppna mottagningen kl. 08.00 och stänga kl. 17.00.

Vi återgår till ordinarie öppettider vecka 34 (från och med 21 augusti).

Telefonlinjen för "Sjuka barn" håller stängd från 1 juni till 31 augusti. Telefonsvararen kopplad till vår diabetes- och Äldremottagningen stänger under vecka 26-33 så alla ärenden går igenom den vanliga telefonen istället.

Trevlig sommar!

Allergisäsongen är i full gång!

Tillhör du dem som besväras av pollenallergi? 

Läs gärna här för att få mer information om vad du kan göra för att lindra besvären. 

 

Vaccinationsdagar i vår:

Under våren erbjuder vi återkommande vaccinationsmottagning, med möjlighet att ge vaccin mot covid-19, pneumokocker och TBE. 

Vaccination mot covid-19: Från 1 mars vaccinerar vi dig som är 80 år eller äldre alternativt bor i särskilt boende för att få dos 6. Rekommenderat dosintervall är minst 6 månader. (Om det av praktiska skäl endast gått 4 månader är det inget hinder, om förra dosen av någon anledning blev senarelagd och man vill komma "i fas" för doser vår och höst.) Det kommer sedan att rekommenderas en påfyllnadsdos hösten 2023, inför vintersäsongen, ungefär samtidigt som influensavaccinationen. Det är därför viktigt att hålla ungefärliga tider vår och höst för påfyllnadsdoser. Vi använder vaccinet från Pfizer (BA 4/5) till alla som vaccineras mot Covid-19. Här hittar du Västra Götalands rekommendationer om dosintervall (covidvaccin).

Vaccination mot pneumokocker: Vi erbjuder också pneumokockvaccinet Pneumovax, mot lunginflammation, vilket enligt regionen är avgiftsfritt om du är 75 år eller äldre  alternativt tillhör vissa riskgrupper. Se mer information här.

Vaccination mot TBE: För information om dosintervall, biverkningar etc, klicka här. För vuxen. 310kr/dos. För barn: 300kr/dos

Du kan ta max två av dessa vaccinationer vid samma tillfälle. 

Vänligen skriv i bokningen vilket/vilka vaccin du önskar. Det räcker att du bokar en tid, oavsett om du önskar en eller två vaccinationer. Skriv också när du senast vaccinerades. 

 

För tidsbokning för vaccination på JohannesVården, klicka här. Uteblivet/sent avbokat besök faktureras.

 

Ta med legitimation och ev vaccinationskort och kom gärna i kortärmat.

För mer info om var du kan boka tid för covidvaccination, om våra tider ej räcker till,  klicka här 

Balansträning i grupp

Upplever du att balansförmågan behöver förbättras? Är det så att du ramlat eller varit nära att falla en eller flera gånger det senaste året? Känner du dig orolig för att ramla?

Vi erbjuder balansträning på mottagningen tillsammans med fysioterapeut under en sammanhängande period med tester av balans innan och efter för utvärdering. I samband med  balansträning ingår även träffar med arbetsterapeut för råd kring hur man kan undvika fallrisker i hemmet.

Upplägget riktar sig främst till äldre individer, 75+, men alla som upplever att balansen försämrats eller ramlat pga dålig balans kan träna för att förbättra balansen och förebygga framtida fallincidenter.

Det går att förebygga fallrisk med ganska enkla medel! Hör av dig till vår rehabmottagning eller boka ett besök så berättar vi mer!

 

Vi öppnar "Sjuka-barn-linje"!

Vi har startat en "sjuka-barn-linje" på telefonen. Hit kan du vända dig om du behöver råd om ditt sjuka barn av vana barnsjuksköterskor. Ring 031-892930. Välj tonval för Vårdcentral och sedan det tonval som är Sjuka-barn-linje. Du pratar då in ditt ärende så ringer en barnsjuksköterska upp innan lunch.

 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit.  

Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen, och denna rutin fortsätter vi med även efter att de allmänna restriktionerna släpptes 9 februari. 

 

Ny jourcentral från 1 januari-23. 

1 januari bytte vi jourcentral till Jourcentralen Grimmered, på Lergöksgatan 2B. Öppettider är vardagar 17-22 och helger 9-15. 

Dit är du välkommen som har akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag. Mer info här

 

 

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.