VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

         

 

Covid-vaccination:

Från 1 september kommer vi att erbjuda vaccin påfyllnadsdoser till dem som är 65 år eller äldre samt yngre med kommunal hälso- och sjukvård. 

Det variantanpassade vaccinet Comirnaty Original/Omicron BA.1 är på ingång under vecka 37. 

LÖRDAG 24/9 har vi DROP IN kl 9-11.45 och då är alla över 12 år välkomna. Vi kommer då att kunna erbjuda det variantanpassade vaccinet Comirnaty Original/Omicron BA.1 till dig som tidigare fått minst två vaccinationer mot covid-19 och nu önskar påfyllnadsdos.

Ta med legitimation och ev vaccinationskort och kom gärna i kortärmat. 

Här hittar du 1177:s rekommendationer om dosintervall. 

 

 

För mer info om var du kan boka tid, klicka här

För tidsbokning på JohannesVården,  klicka här

 

Provtagning Covid-19:  

Provtagning av allmänheten för covid-19 sker endast efter läkarbedömning. Har du endast milda symptom ska du inte provtas av hälso- och sjukvården.  

Lämna prov om du är patient, omsorgstagare eller personal inom vård och omsorg. 

Provtagningsmaterialet lämnas ut utanför vår nedre entré vardagar mellan kl 10-12. Ring på dörrklockan, så kommer någon ned med material. Man behöver alltså inte boka tid längre, utan ringer på när man kommer. 

Information till dig som har fått ett positivt provsvar med covid-19: Läs här 

Smittskyddsläkarnas information om covid-19: Läs här

Information till dig som träffat någon med covid-19: Läs här

 

 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit. Ta gärna ett covid-test hemma om du har möjlighet, för inte sällan är det just covid när man har ont i halsen, känner sig febrig och hängig. 

 

Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen, och denna rutin fortsätter vi med även efter att de allmänna restriktionerna släpptes 9 februari. 

 

 

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.