VÄLKOMMEN TILL JOHANNESVÅRDEN

Varning för bedragare! Johannesvården ringer aldrig och ber om legitimering via bank-id. Läs mer via denna länken om hur du kan tänka för att skydda dig från bedragare.

Vaccination covid-19 våren 2024

I mitten av mars rekommenderas och erbjuds påfyllnadsdos för dig som är 80 år och äldre. Under april månad rekommenderas och erbjuds påyllnadsdos för dig som är 65 och äldre och har dagliga omsorgsinsatser.

Läs mer om hur du bokar här.

Bristsituation (GLP-1-analog)

Under en period har det varit en bristsituation gällande GLP-1-analoger. Tyvärr vet vi inte hur länge denna bristsituation kommer att bestå. För tillfället kommer vi inte att förskriva önskade läkemedel för viktnedgång. Vi kan tyvärr ej heller förnya redan påbörjad behandling. De fåtal läkemedel som finns att tillgå reserveras för våra diabetiker. Nytt beslut tas i mars.

Vi söker en psykolog

Är du utbildad psykolog och vill arbeta hos oss? Klicka här för att komma till jobbannonsen.

Webtidbokning

Du har väl inte missat att du kan boka tid för exempelvis årskontroll till din diabetessköterska eller provtagning inför en årskontroll via vår hemsida? Klicka in på Webtidbokning och läs mer. 

Drop-in

Vi upplever för närvarande högt söktryck på vår läkardrop-in. Detta gör att vi vid behov får stänga drop-in tidigare än klockan 11.00. Vi vill påminna om att drop-in är till för korta ärenden.

Balansträning 

Upplever du att balansförmågan behöver förbättras? Är det så att du ramlat eller varit nära att falla en eller flera gånger det senaste året? Känner du dig orolig för att ramla?

Vi erbjuder balansträning på mottagningen tillsammans med fysioterapeut under en sammanhängande period med tester av balans innan och efter för utvärdering. I samband med  balansträning ingår även träffar med arbetsterapeut för råd kring hur man kan undvika fallrisker i hemmet.

Upplägget riktar sig främst till äldre individer, 75+, men alla som upplever att balansen försämrats eller ramlat pga dålig balans kan träna för att förbättra balansen och förebygga framtida fallincidenter.

Det går att förebygga fallrisk med ganska enkla medel! Hör av dig till vår rehabmottagning eller boka ett besök så berättar vi mer! 

"Sjuka-barn-linjen"

Sedan i våras har vi en "sjuka-barn-linje" på telefonen. Hit kan du vända dig om du behöver råd om ditt sjuka barn av vana barnsjuksköterskor. Ring 031-892930. Välj tonval för Vårdcentral och sedan det tonval som är Sjuka-barn-linje. Du pratar då in ditt ärende så ringer en barnsjuksköterska upp innan lunch. 

Har du förkylningssymtom och behöver vård?

Om man har förkylningssymtom eller ont i halsen, så ska man ringa oss istället för att komma hit.  

Vi hjälper gärna till att boka om din tid eller att göra om besöket till digitalt besök när så är möjligt. 

Är du i behov av bedömning av läkare så bokar vi in ett besök i vår lilla stuga vid parkeringen.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015

Vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.