Välkommen till Johannesvården!

Vårt mål är att finnas tillgängliga med god kompetens och omsorg för dig i livets alla vårdsituationer. Du ska alltid mötas av kompetent personal och snabbt omhändertagande.

På vår hemsida kan du läsa mer om den vård vi erbjuder och hur du kan lista dig hos oss. Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss så hittar du kontaktuppgifter här.

Coronavirusutbrottet

Folkhälsomyndigheten anser att corona-viruset är spritt i samhället. På grund av detta så har vi till viss del förändrat vårt arbete, så ta gärna del av nedanstående viktiga information.  

Den ökade risken för smittspridning i samhället gör att vi rekommenderar alla som har symtom såsom feber, halsont, hosta eller snuva att hålla sig hemma, undvika folksamlingar och sjukvårdsinstanser. Om du blir sjuk och tror att du behöver söka sjukvård så  kontakta vårdcentralen via PTJ24 eller telefon.

Vi stänger drop-in mottagningen för patienter med ovan nämnda symtom och kommer vid behov istället att erbjuda ett bokat besök. 

För dig som är sjuttio år och uppåt eller har kroniska sjukdomar utökar vi nu våra möjligheter att göra hembesök av såväl fysioterapeuter och arbetsteraeputer, som läkare och sjuksköterskor. Vi erbjuder också videobesök för uppföljningar till samtliga personalkategorier.  

När vi har stängt på kvällar och helger hänvisar vi till rådgivning via 1177. 

Har du blir förkyld eller får minsta besvär skall och har ett bokat besök till vårdcentral /UPH eller rehab så skall detta avbokas alternativt ombokas till videobesök.

Vid allmänna frågor om Covid-19 hittar du information på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland.

Allmänna frågor om Covid-19? Ring det nationella telefonnummret 113 13 som besvaras dyget runt.

Föräldrautbildningar

Vår UPH-mottagning (Ungas Psykiska HälsA) kommer rullande att erbjuda 3 olika föräldrautbildningar. "Föräldrautbildning- ABC", "Föräldrautbildning- Affekt" och "Föräldrautbildning- Hantera oro". Klicka här för info kring kursstart och kontaktuppgifter till ansvariga för kurserna. Under rådande omständigheter pausar men dock dessa grupper och erbjuder istället vid behov individuella samtal.

PTJ24- digital kontakt med Johannesvården

Du kan lätt nå oss via Praktikertjänst24 och därmed enkelt få hjälp digitalt. Allt du behöver är ett BankID och en internetuppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Det finns ett särkilt frågeformulär som rör Coronavirus, för dig med oro för eller har misstanke om smitta. 

Vi erbjuder också gärna planerade videobesök till samtliga personalkategorier.  

Vi finns i Johannesgården i Tynnered, Västra Frölunda. Där har man sedan tidigare retreater, kurser, konferenser och en förskola som startades av de nunnor som förut bodde där.

Atmosfären är rofylld och harmonisk. I denna anda, byggd på god människosyn, respekt och omsorg, vill vi erbjuda lättillgänglig hälso- och sjukvård av hög kvalitet.