Psykolog

Hos Luthagens vårdcentral har du möjlighet att träffa psykolog utan remiss från din husläkare. Vårdcentralen tar emot patienter över 18 år. Till psykologen kan du som vill prata om dina tankar och funderingar vända dig.

Samtalen kan handla om olika saker som ditt eget psykiska mående, om problem i relationer, oro och funderingar kring barn och familj samt studier.

Det är normalt att må dåligt under svåra livssituationer. Depression, ångest, oro och stress är vanliga problem.

Psykologen arbetar främst med korta kontakter. Första samtalet är ett bedömningssamtal. Vårt mål är att ge psykosocialt stöd och bearbetning så att du och dina närstående på ett konstruktivt sätt kan hantera en förändrad livssituation.

Integritet
Det är normalt att må dåligt i svåra livssituationer. Till psykologen kommer män och kvinnor i alla åldrar som behöver prata med någon om sina tankar och funderingar. Vårt mål är att ge psykosocialt stöd och bearbetning så att du och dina närstående på ett konstruktivt sätt kan hantera en förändrad livssituation.

Sekretess
Psykolog har samma sekretess som övrig sjukvårdspersonal och är skyldig att föra journal. När du kontaktar psykolog kommer ni tillsammans överens om hur kontakten ska se ut. Du bestämmer själv vad du vill prata om och hur mycket du vill berätta.