Råcksta Vällingby Närvårdsmottagning

Närvårdsmottagningen bedrivs i privat regi inom Praktikertjänst. Vi bedriver primärvård med läkar- och distriktssköterskemottagning, hemsjukvård och psykolog.

Boka tid
 

Öppettider

Måndag
08.00 - 17.00
Tisdag
08.00 - 17.00
Onsdag
08.00 - 17.00
Torsdag
08.00 - 17.00
Fredag
08.00 - 17.00


Från och med den 1 september 2020 har Stockholms Läns Landsting beslutat att avgiften för uteblivet besök kommer att vara 400 kr.
Ett besök behöver avbokas 24 timmar innan besöket för att du inte ska behöva betala för uteblivet besök.

Vaccin mot covid-19

Vaccination mot covid-19 kommer att genomföras successivt där olika målgrupper vaccineras vartefter vaccin blir tilllgängligt och för att göra mest nytta. Vem som erbjuds vaccin först styrs av nationella priorteringar och det går inte att ställa sig i någon kö för vaccinering. Just nu pågår vaccinering till invånare som bor på särskilda boenden för äldre vilket beräknas vara klart i början på februari.

Vi återkommer med information här på hemsidan så snart vi vet datum för när vi kan påbörja att vaccinera nästa målgrupp som är äldre personer 70 +.

 

Hur det kommer att gå till.
Vi kommer att ha förbokade tider för vaccinering som bokas via 1177 för dig som är 70 +. Det är denna målgrupp som vi först kommer att vaccinera. En länk till bokningen kommer att finnas här på vår hemsida. För att boka en tid via 1177 måste man ha ett mobilt Bank-id. Om du som patient saknar detta kan det vara ett bra tillfälle att skapa ett sådant redan nu. Om du saknar mobilt-Bank-id och det inte är ett alternativ för dig kan du ringa till vår mottagning för att boka en tid för vaccinering.

Observera att inga tider ännu är bokningsbara.
Håll dig uppdaterad här via vår hemsida!

 

/Senast uppdaterad 2021-01-25

 

 

Årets influensavaccination mot säsongsinfluensan

Vi har gott om vaccin kvar hos oss för dig som önskar vaccinera dig mot den årliga säsongsinfluensan.

Med anledning av covid-19 har vi i år förbokade tider för vaccinering.
Boka din tid via 1177, "Boka tid direkt"genom att klicka här. eller ring till vår mottagning på 08-87 02 61 och boka en tid.

Vi erbjuder kostnadsfri vaccination för patienter över 65 år och/eller tillhörande en riskgrupp. Vi försöker också att prioritera dessa patienter.Tillhör du inte ovanstående patientgrupp är kostnaden för vaccinationen 300 kr.

 

 

 

 

 

Drop -In mottagningen stängd

Råcksta Vällingby Närvård har beslutat att tillfälligt stänga drop-in mottagningen på grund av det nya coronaviruset. Detta beslut är fattat för att minska risken för smittspridning i samhället och för att få bättre kontroll på patientflödet på mottagningen.

Detta innebär att alla besök måste bokas in på förhand via telefon. Vi har då bättre möjlighet att ställa frågor och lyssna in symtomen och därefter hänvisa till rätt vårdinstans. Hoppas på er förståelse.

För mer information; 1177 Vårdguiden

/ Kjell Andersson, verksamhetschef

 

 

Begränsad provtagning på vårdcentraler och närakuter

Alla har inte möjlighet att provta sig för covid-19 på vårdcentraler och närakuter. Det är läkaren som avgör om patienten ska provtas. Provtagning görs när en bekräftelse eller ett uteslutande av covid-19 har betydelse för vilken medicinsk behandling patienten ska få.

 

 

   
   

Vi önskar en god fortsättning på det nya året!

 

 

Vi är en miljöcertifierad vårdcentral

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015.

Detta innebär att vi har ett strukturerat miljöarbete med tydliga mål- och uppföljningar. Resultatet blir en minskad belastning på miljön genom bl a klok läkemedelsförskrivning, utfasning av farliga kemikalier och en hållbar resursanvändning.

 

 

Andra mottagningar som finns i våra lokaler.


Corpus Kiropraktik
www.corpuskiropraktik.se


Din Fot i Stockholm
Medicinsk fotvård


VM Hälsa och sjukvård
AB
www.vmhalsasjukvard.se

Brommaplans Husläkarjour

Vid akuta besvär kvällar och helger hänvisar vi till Brommaplans Husläkarjour

Observera! Med anledning av Covid-19 har husläkarjouren reducerat sin verksamhet vilket betyder att de inte kan ta emot patienter i samma utsträckning som tidigare.

Telefon: 08-123 407 50.

Adress: Klädesvägen 12, Bromma.
Öppettider:
Mån- Fre 17:00 - 22:00. Lör - Sön 08:00-22:00.

Vid mycket akut besvär ring SOS alarm på telefon 112.

 

 

Hitta hit

Indalsbacken 2
162 68 Vällingby

Se större karta