Receptförnyelse

Du som patient hos oss kan få dina recept förnyade i samband med ett läkarbesök. Syftet är att du ska få den säkraste och lämpligaste läkemedelsbehandlingen.

Läkemedel som du dagligen tar och har gjort under en längre tid

Om du har en kronisk läkemedelsbehadlad sjukdom ska du gå på läkarkontroll en gång per år. I samband med läkarbesöket frå du receptförnyelse för ett år (exempelvis högt blodtryck, diabetes eller astma).

Om du inte har möjlighet att komma på besök innan läkemedlet tar slut

Om du tidigare fått recept utskrivet från oss kan vi i vissa fall hjälp dig per telefon eller via vår digitala tjänst Mitt PTJ tills du får träffa en läkare.
Observera att det kan ta upp till fem arbetsdagar och ibland längre att få ditt recept utskrivet. Ibland kan läkaren bedöma att det krävs en bokad tid för receptförnyelse och du kommer då att bli erbjuden en tid istället varför du behöver vara ute i god tid med din begäran. 

Beroendeframallande läkemedel

Beroende framkallande läkemedel (exelmpelvis vissa smärtlindrande eller insomningsmediciner) förnyas inte per telefon eller Mitt PTJ. Detta bör ske vid ett läkarbesök då det är viktigt att de följs upp noga. Kontakta oss i god tid för att boka en tid.