Mitt PTJ

Vi finns här när du behöver oss.
Ladda ner Mitt PTJ.

Så här funkar det i appen:

 1. Välj vårdcentral
 2. Logga in med BankID
 3. Svara på frågor
 4. Nu kan du chatta, skicka ett foto eller prata över videolänk.

Så här funkar det på datorn:

 1. Beskriv varför du önskar kontakt
  Först får du svara på frågor om din sökorsak. Det tar bara några minuter.
 2. Vi kontaktar dig
  Vi läser igenom dina svar och tar sedan kontakt när tjänsten är bemannad: 08.00-17.00 på vardagar.
 3. Chatta
  I chattsamtalet får du medicinsk bedömning, råd och de recept som du behöver.
 4. Mer hjälp på vår mottagning
  Om du behöver fysisk undersökning eller provtagning bokas en tid på mottagningen, på samma sätt som vid kontakt över telefon.

Vi kan kontakta dig digitalt

Vi kan från och med nu kan skicka digitala meddelanden till våra listade patienter. Ingången till dessa meddelanden är ett SMS med följande innehåll:

Hej! Vårdcentralen Stadsfjärden vill kontakta dig. Logga in här för att ta del av meddelandet: https://e-besok.se/ptj/stadsfjarden

Avsändare till SMS-meddelandet är PTJ. För att få tillgång till meddelandet loggar man in med BankID (Praktikertjänst). Vi hoppas att denna funktion kommer att underlätta vår kommunikation med våra listade patienter.

Vad krävs för att ta kontakt?

Allt du behöver är internetuppkoppling och BankID. Du som vårdnadshavare kan även söka för ditt barn från det att barnet fyllt 6 månader. Observera att denna tjänst vänder sig till mottagningens listade patienter.

Vad kostar det?

Från och med 1 juli 2021 inför Region Sörmland patientavgift för digitala besök till läkare och psykolog i primärvården. Besöket kostar 100 kr och ingår i högkostnadsskyddet.

Det innebär att du som patient kan få en faktura efter ditt besök i Mitt PTJ. Kostnaden tillkommer när läkare/psykolog har gjort en medicinsk bedömning/åtgärd i ditt ärende. Bedömningen kan ske antingen i direktkontakt med dig som patient eller genom att läkare/psykolog blir inbjuden av annan yrkeskategori,  t.ex. sjuksköterska, för hjälp med den medicinska bedömningen.

Digitala besök till övriga yrkeskategorier är fortsatt kostnadsfria.