Välkommen till Vasastans Vårdcentral

INFLUENSA- OCH PNEUMOCOCCVACCIN


Vaccination mot säsongsinfluensa startar den 8 november. Personer som är 65 år eller äldre (födda 1957 eller tidigare), samt yngre personer som har vissa underliggande sjukdomar erbjuds kostnadsfri vaccination mot influensa och mot allvarlig sjukdom med pneumokocker (den bakterie som är en mycket vanlig orsak till lunginflammation). Influensavaccination erbjuds dessutom till gravida (efter graviditetsvecka 12).


Från och med den 22 november erbjuds även patientnära vård- och omsorgspersonal influensavaccin. Personalvaccinationen bekostas av arbetsgivaren och det är upp till den enskilde arbetsgivaren hur vaccinationerna organiseras.


Du kan boka tid direkt via 1177.se eller Mitt Ptj, alternativt på telefon.


 


 


Vi kan med mycket stor glädje informera om att vi nu har möjlighet att erbjuda följande


Barn och ungdomspsykolog via Moment Psykologi​


​Första linjens psykiatri är en del av husläkarverksamheten från 1 december 2021.​


​Vår samarbetspartner Moment Psykologi erbjuder psykolog för barn och unga i åldern 6-17 år och deras föräldrar. Möjlighet till både fysiska och digitala besök.​Kontakta Moment direkt själv eller få en remiss via din husläkare.​

Besöksadress: Moment Psykologi, Drottninggatan 99 ,5 tr​


Kontakt: se www.momentpsykologi.se​
Varmt välkommen att kontakta Moment!​*Besöken är avgiftsfria, vanligt regiontaxa gäller för uteblivande/sena återbud.


 


 


Vi har åter börjat med kontroller vid astma och KOL!


Vi har återstartat vår spirometrimottagning. Kravet är att du är fullvaccinerad mot covid-19 eller att du har haft genomgången covid-infektion. Välkommen att kontakta oss för tidbokning till sjuksköterska.

Lista dig idag