Start

Välkommen till Ekerö Vårdcentral

Önskar du boka tid till Ekerö Lättakut. Kontakta oss via Chatt eller telefon för rådgivning och tidsbokning!

 Fördelar med digital kontakt.

Du behöver inte vänta på att bli uppringd och kan kommunicera med oss när det passar dig – dygnet runt.
Vi svarar dig alltid inom en timme när du tar kontakt med oss under chattens öppettider.
Chatten är asynkron, vilket innebär att du inte behöver vänta kvar på svar, du får ett sms när vi svarat dig. När du valt från en lista med kontaktormer du får svara på ett formulär som ligger till grund för läkare och sköterskas bedömning.


• Kortare tid till läkarbedömning
.
Direktkontakt med din husläkare som har daglig digital tid, vilket innebär att du, oftast, samma dag får en bedömning av ditt ärende. Om fysiskt besök krävs kan vi ordna med förberedande undersökningar som blodprov, blodtryck, EKG eller annat som underlättar och gör det fysiska besöket mer effektivt.

• Enklare ärenden kan hanteras helt digitalt och kräversaker kom inget fysiskt besök
Exempelvis uppföljningar av provsvar, frågor kring pågående ärenden, viss remisshantering och hänvisning vidare när annan vårdgivare är mer relevant. Det kan också handla om årskontroller av kroniska sjukdomar där medicinering fungerar bra och du som patient inte har behov av fysiskt besök.

• Ärenden som bedöms som akuta bedöms direkt av jourläkare, och om så krävs kan ett fysiskt besök bokas in samma dag.

Vi är en privatdriven vårdcentral, ansluten till Praktikertjänst, som arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Vår mottagning ligger centralt vid Ekerö centrum. Verksamhetschef är Sara Banegas.