Välkommen till Husläkarna i Margretelund

1993 startades husläkarverksamheten i Margretelunds centrum, sedan 1999 i Praktikertjänst regi med namnet Husläkarna i Margretelund. "Den lilla mottagningen med det stora hjärtat."

 

Från och med den 23 december 2022 kommer vi inte använda tjänsten Mitt PTJ. 

Ni kan instället kontakta oss via Mina sidor 1177 eller telefon 08-54087600.

AKTUELLT Covid -19

Influensavaccination 2022-2023. 

Årets vaccinationsperiod startar den 8 november och sträcker sig till sista februari 2023.

Som tidigare år kommer riskgrupper och alla över 65 år att prioriteras under de första två veckorna av perioden och därefter kan patientnära vårdpersonal och omsorgspersonal vaccinera sig.

På Husläkarna i Margertelund kommer vi vaccinera f o m tisdag 8 november. Dropp-in vaccination på tisdagar och torsdagar, kl 09:00-11:00. Det kommer finnas nummerlappar och hälsodeklarationer kl 08:45. Vi kommer vaccinera max 100 personer per tillfälle. På entreplan brevid apoteket. 

OBS! Från och med 22/12 har vi ingen dropp in vaccination för influensa. Vi hänvisar er till närmsta vaccinationsmott, se nedan. Har du svårighet att ta dig dit kontakta vårdcentral för tidsbokning. 

Mer info under vaccination fliken.

Då vi har begränsad kapacitet finns det också möjlighet att vaccinera sig på vaccinationsmottagning i centrum. 

Från 8/11 erbjuder de drop-in vaccinering mot säsongsinfluensa och lunginflammation. se länk nedan:

https://doktor.se/mottagningar/akersberga-vaccin/

 

Pneumokockvaccination

Sedan den 1 december 2022 rekommenderas revaccination med polysackaridvaccin mot pneumokocker för äldre och riskgrupper när det gått minst 5 år sedan senaste dos av polysackaridvaccin.

I Region Stockholm ska vaccinatörer liksom tidigare erbjuda kostnadsfri pneumokockvaccination till personer 65 år och äldre och riskgrupper. Det har dock skett förändringar i vilka vacciner som ska användas till en del riskgrupper då bredare pneumokockvacciner godkänts och nu finns tillgängliga.

Kontakta din vårdcentral eller vaccinationsmottagning.

 

 

 

Enligt direktiv från Region Stockholm rekommenderas alla som besöker vårdinrättningar att använda munskydd, rekommendationen gäller tillsvidare.