Start

Hur kontaktar du oss!

Alla besök på vårdcentralen sker via TIDSBOKNING.

Vi önskar att du som kan (har bankID) i första hand kontaktar oss på Mitt PTJ (se länk ovan). Det kan ett par timmar innan du får återkoppling, du kommer att få svar vardagar mellan kl 8-15.

Ring 0523-19970 kl 8-17 och följ anvisningarna. Tyvärr är vi för tillfället hårt belastade på telefonen, speciellt på måndagar,  men vi jobbar på så gott vi kan och vi hoppas att ni har överseende med detta.

Vi har p g a Covid-19 för närvarande vår dörr låst. Har du en bokad tid eller kommer med akuta besvär,  ring på vår dörrklocka så kommer vi och öppnar.

Enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så måste alla som besöker vårdinrättningar använda munskydd så ha på dig detta när du besöker vårdcentralen. 

Covid-vaccination

Nu är det dags att vaccinera alla som har fyllt 70 år och som HAR HEMTJÄNST. 

Vi ber alla som är listade på Sotenäs Vårdcentral som inte har fått samtal från oss och som uppfyller dessa kriterier att höra av sig snarast. 

Vi har mycket hög belastning på vår telefon, så var vänlig och ring INTE om du inte har hemtjänst. Vi återkommer med info när nästa steg i vaccinationerna startar ( fas 2 ), d v s för alla som fyller 70 år och äldre än 70 år under 2021. 

Patienter som tillhör riskgrupp kommer vaccineras i fas 3, när myndigheterna bestämt vilka diagnoser som ingår i riskgrupp. 

Information om coronavirus Covid-19

Har du något av nedanstående symptom, och har haft det sedan minst 24 timmar tillbaka, så kan du nu boka tid för provtagning, ring för att boka tid för detta 0523-19970.

Viktigt är att symptomen verkligen pågått i minst 24 timmar, annars kan provresultatet visa ett falskt värde.

  • Feber
  • Torrhosta
  • Trötthet
  • Dyspné ( andningsbesvär)
  • Muskelvärk
  • Halsont
  • Huvudvärk
  • Magbesvär med diarré
  • Bortfall av lukt/smaksinne

Provtagning sker på baksidan vårdcentralen i bilen. Sitt kvar i din bil och följ anvisningar på plats. Det kommer vara mycket bilar samtidigt, bilda en kö så hjälper vi er i tur och ordning. Avgiftsfritt.

För övriga bokade besök hos oss gäller som tidigare, att du är välkommen så länge du INTE har något av ovan beskrivna symptom.

Om du behöver kontakta vården ring vårdcentralen eller 1177. Gå INTE direkt till en vårdmottagning!

Om du har allmänna frågor om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar.

Information in English about covid-19: The Public Health Agency of Sweden's website.

Information arabiska.
Information somaliska.
Information tigrinja.
Information spanska.
Information polska.

 

Influensavaccination 2020-2021.

Tillhör du riskgrupp och inte vaccinerats, ring vårdcentralen för tidsbokning 0523-19970.Även icke riskgrupper är nu välkomna att kontakta vårdcentralen för att få influensavaccin 0523-19970.

Provtagning antikroppar covid-19

Vi utför provtagning av antikroppar i mån av tid. Ring för förfrågan och tidsbokning 0523-19970.