Psykologmottagning

Psykologmottagningen på Stuvsta vårdcentral tar emot vuxna i behov av psykologisk hjälp vid många typer av besvär. Det kan vara besvär med nedstämdhet, oro eller ångest, men även med sömn, stress eller att du är i kris. Psykologmottagningen erbjuder bedömning, rådgivning och individuell behandling. Vid behov även hjälp med vidare remittering. Vi erbjuder också föreläsningar och gruppbehandlingar. 

> Psykologmottagning barn och unga

För att komma i kontakt med psykolog ringer du antingen på angiven telefontid för rådgivning/tidsbokning eller så bokar du själv ett videobesök till oss genom boka online.

Vänligen se kontaktuppgifter nedan.

Telefontid psykolog: tisdag och torsdag,
kl.09.00-09.45
Telefonnummer: 08-578 384 92

 

Videotid psykolog:  alla vardagar , videobesöket är 20 minuter

Det händer att psykologmottagningen är fullbokad, så att vi inte kan ta emot nybesök. Vid dessa tillfällen hänvisas du att prova igen om någon vecka då psykologmottagningen inte använder väntelista.

Behöver du hjälp akut?

Kontakta:

Jourmottagningen på Huddinge sjukhus
Telefontid: alla dagar, kl 09-22
Telefonnummer: 08-585 849 20


Psykiatriska länsakuten vit S:t Görans sjukhus

Telefontid: alla dagar, kl 08-22.00
Telefonnummer: 08-123 492 92

grupper

Grupper

Mindfulnessgrupp:

Mindfulness är en praktik för att träna sig på att vara i nuet. Att träna mindfulness kan hjälpa en att bättre hantera utmaningar i livet så som obehagliga känslor och stress. Under ledning av psykolog övar vi mindfulness tillsammans. Övningarna varierar varje vecka. Inga förkunskaper krävs.
Välkommen att delta!

Anmälan sker via vår telefonsvarare: 08-578 384 06,  ange namn+ personnummer+ vilken grupp det gäller samt datum, eller via kontakt med psykolog, sjuksköterska eller läkare.

Sömngrupp:

Få hjälp att hantera sömnsvårigheter med kognitiv beteendeterapi. Under behandlingen kommer du att få lära dig mer om sömn och vad som kan orsaka sömnproblem men också aktivt träna in nya färdigheter som hjälper dig att sova bättre. Sömntillfällena sker löpande under hela terminen. Du kan själv välja hur många tillfällen du vill delta i. Innan första besöket får du träffa en psykologför bedömning och mer information.

Anmäl intresse via psykologernas telefonmottagning eller bokning av videobesök.

Efter att du deltagit vid ditt första tillfälle kan du anmäla dig till fler tillfällen via vår telefonsvarare: 08-578 384 06 ,  ange namn+ personnummer+ vilken grupp det gäller samt datum.

Avbokning senast 24 timmar innan bokad föreläsning/gruppbesök annars debiteras 400 kr.
Avbokning sker på telefon: 08-578 384 47

psykologmottagning barn och unga

Psykologmottagning barn och unga

Stuvsta vårdcentral tar emot barn och ungdomar 6-17 år i behov av hjälp för milda till måttliga tillstånd av psykisk ohälsa. I vårt uppdrag ingår att erbjuda bedömning, behandling och råd till barn och ungdomar och deras föräldrar. Psykisk ohälsa kan vara besvär med ilska, känna sig ledsen, oro och ångest, men även sömnbesvär, stress eller kroppsliga symtom så som ont i magen.

Du får kontakt med oss antingen via vår telefonmottagning, videomottagning eller remiss. Om du ringer på telefonmottagning ringer du på angiven telefontid och får då prata med en psykolog. Videobesök boks online, vänligen se information nedan.

Kontaktuppgifter barnpsykolog Stuvsta vårdcentral:

Videomottagning barnpsykolog: tisdagar och torsdagar kl.10:00-12.00 och måndagar kl. 13.00-13-30.

Från och med maj 2021 bokas videobesök digitalt genom tjänsten Stuvsta vårdcentral online. Videobesöket är 30 minuter. Klicka här för att boka tid.

 

Telefontid barnpsykolog: tisdagar kl. 11:00-11:30
Telefonnummer: 08-578 384 26

Det händer att psykologmottagning för barn unga är fullbokad, så vi inte kan ta emot nybesök. Vid dessa tillfällen hänvisas patienter att prova igen om någon vecka då psykologmottagningen inte använder väntelista.

Från och med 1 december 2021 tar vi enbart emot barn och unga som är listade på Stuvsta vårdcentral, Skogås vårdcentral och Trångsunds vårdcentral. Om du önskar kontakt med psykolog för ditt barn som inte är listad hos oss, vänligen vänd dig till din vårdcentral.

Vid behov av akut besök: Vänligen kontakta BUP . En väg in för en bedömning . telefonnummer 08-514 524 50. Telefontider är helgfri vardag klockan 07:45-16:00. Vid akuta situationer kvällar och nätter kl 16-08, samt helger kontakta BUP Akutenheten , 08-606 69 00.