Lidingödoktorn flyttar och inleder samarbete med Barnsjukhuset Martina

10 November 2023

Vi har nu flyttat till större och mer moderna lokaler i Dalénum på Agavägen 54. Samtidigt startar mottagningen ett samarbete med Barnsjukhuset Martina, som öppnar verksamhet i samma fastighet. – Genom samarbetet skapar vi en lokal vårdkedja mellan primärvården och specialistvården, säger Lidingödoktorns verksamhetschef David Lefvert.

Lidingödoktorn, en del av Praktikertjänst som är Sveriges största privata vårdgivare, har vårdat Lidingöbor på uppdrag av Region Stockholm i alla åldrar inklusive en väletablerad hemsjukvård sedan 1994. Nu – 30 år efter att verksamheten startade –har vi flyttat till större och mer moderna lokaler med goda möjligheter att ta emot både fler patienter och anställa fler medarbetare.

De nya lokalerna ligger längs södra huvudleden vid Aga tågstation och blir lätt tillgängliga via Lidingöbanan samt med busshållplats i anslutning till fastigheten. Goda parkeringsmöjligheter kommer dessutom att finnas i garage tvärs över gatan. Parkeringen är kostnadsfri för våra patienter som vid ankomst till mottagningen anger registreringsnummer i parkeringsterminal.


- Med nya och anpassade lokaler i entréplan blir vi lätt tillgängliga för alla patienter. Vi växer dessutom från knappt 700 kvadratmeter till uppemot 900 kvadratmeter. Det är ett rejält lyft. Dessutom bygger vi hela 25 moderna undersökningsrum, en betydande uppgradering för patienter och våra över 30 medarbetare, förklarar Maja Svankvist, enhetschef och sjuksköterska vid Lidingödoktorn.


- Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Barnsjukhuset Martina blir en välkommen förstärkning av Lidingös vårdaktörer. Med barnläkarmottagningen skapar vi en lokal vårdkedja som ökar tillgängligheten, kontinuiteten och patientsäkerheten, säger David Lefvert.


- För oss på Barnsjukhuset Martina är det spännande att kunna etablera vår närvaro på södra Lidingö Vi kommer att samarbeta med Lidingödoktorn i syfte att skapa ett vårdcentrum under 'samma tak' för såväl vuxna som barn. Vi finns redan på flera platser runt om i Stockholm med regionsavtal, och vår största enhet ligger på Sophiahemmet. Det gläder oss att nu utvidga vår närvaro till Agavägen 54 i helt nybyggda lokaler. Martina kommer att successivt öppna flera barnverksamheter som BVC och en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, säger Claude Kollin, vd för Barnsjukhuset Martina.


Barnsjukhuset Martinas verksamhet på Lidingö omfattar 1 000 kvadratmeter på Agavägen 54. Övrig barnläkarverksamhet och laboratorium för provanalys startar då båda vårdaktörerna är på plats i Dalénum.