Aktuellt

2020-05-06

Coronavirusutbrottet

Sedan en tid har vi genom Covid-19 fått ställa om stora delar av vårt samhälle, inte minst vår sjukvård. För att minska smittspridningen och skydda våra äldre och våra sjuka medborgare vill vi att alla patientkontakter som inte nödvändigtvis behöver ske med ett fysiskt möte, utförs genom telefonsamtal.

Den ökade risken för smittspridning av Covid- 19 i samhället gör att vi rekommenderar alla som har symtom såsom feber, halsont, hosta eller snuva att hålla sig hemma, undvika folksamlingar och sjukvårdsinstanser.

Vi stänger drop-in mottagningen för patienter med ovan nämnda symtom.

Du som är över 70 år och behöver komma till oss för provtagning, årskontroller eller andra besök kan vara lugn med att vi arbetar på flera olika sätt för att minska smittspridningen. Vi uppmanar till distansering i väntrummet, vi har 3 olika väntrum som du kan välja mellan. Det finns handsprit i väntrummet. Vi försöker hålla väntetierna så korta som möjligt. Vi erbjuder digitala vårdmöten vid PTJ 24, telefonbesök och hembesök (närområdet) då det är möjligt.

För dig som är 70 år och uppåt eller har kroniska sjukdomar utökar vi nu våra möjligheter att göra hembesök ( i närområdet) av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Är du förkyld eller får minsta besvär skall och har ett bokat besök till vårdcentral skall detta avbokas alternativt ombokas till telefonbesök.

Om du önskar telefonbesök (debiteras som fysiskt besök) el provtagning hemmet (i närområdet) inför läkarbesök hör av dig till oss på PTJ 24 el 031810900.

Vid allmänna frågor om Covid-19 hittar du information på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland.

Allmänna frågor om Covid-19? Ring det nationella telefonnumret 113 13 som besvaras dygnet runt.

2020-03-11
Vi har beslutat att inte ha någon drop-in verksamhet får nytillkommna besvär för närvarande på grund av det nya coronaviruset.
Vi uppmanar våra patienter att ringa in för tidsbokning, våra läkare finns på plats som vanligt.

Vård övrig tid:

Vardagar kl 17:00-22:00

Lör-sön och helgdag kl 10:00-16:00

Alléjouren

Södra Allégatan 6 (Axesshuset)

Bra att veta inför ditt besök.

Synpunkter på vården.