Hem

Aktuellt:

Provtagning PCR av personer i befolkningen med milda symtom av Covid 19.

Har du milda förkylning symtom mer än 24 timmar? Vi utför provtagning på Covid -19. Provtagningen ske utanför Vårdcentralen Läkarhuset entrè, i ett avskilt tält.

Du bokar tid via PTJ24 (digital tjänst), 1177 alt telefon 031810900.

Provtagningsdag: Tisdag kl 11-12. Endast bokade patienter, ingen drop in.

Provtagningen kan genomföras tidigast efter 24 timmar med symtom, annars finns det risk att provsvaret är missvisande. Provtagningen gäller även milda symtom så som feber, torrhosta, trötthet, dyspne, muskelvärk, halsont, huvudvärk, magbesvär med diarréer samt bortfall av lukt och smaksinne.

PROVSVAR:

* Positiva provsvar meddelas via telefon.

* Negativa provsvar meddelas via sms, skickas ut via PTJ24 ( du får ett sms med en länk till svaret, du behöver logga in med BankID).

Det kan dröja en vecka innan provsvaret kommer och vi har bevakning av svaren såväl förmiddag som eftermiddag, så så snart vi fått ett svar så meddelar vi ut detta.

Har du svårt att ta dig till Vårdcentralen, gör vi gärna hembesök i närområdet. Ring och boka tid 031-810900.

 

Välkommen till Vårdcentralen Läkarhuset

Sedan en tid har vi genom Covid-19 fått ställa om stora delar av vårt samhälle, inte minst vår sjukvård. För att minska smittspridningen och skydda våra äldre och våra sjuka medborgare vill vi att alla patientkontakter som inte nödvändigtvis behöver ske med ett fysiskt möte, utförs genom telefonsamtal.

Den ökade risken för smittspridning av Covid- 19 i samhället gör att vi rekommenderar alla som har symtom såsom feber, halsont, hosta eller snuva att hålla sig hemma, undvika folksamlingar och sjukvårdsinstanser.

För dig som är sjuttio år och uppåt eller har kroniska sjukdomar utökar vi nu våra möjligheter att göra hembesök av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Är du förkyld eller får minsta besvär skall och har ett bokat besök till vårdcentral skall detta avbokas alternativt ombokas till telefonbesök.

Om du önskar telefonbesök (debiteras som fysiskt besök) el provtagning i hemmet (i närområdet) inför läkarbesök hör av dig till oss på PTJ 24 el 031810900.

Du som är över 70 år och behöver komma till oss för provtagning, årskontroller eller andra besök kan vara lugn med att vi arbetar på flera olika sätt för att minska smittspridningen. Vi uppmanar till distansering i väntrummet, vi har 3 olika väntrum som du kan välja mellan. Det finns handsprit i väntrummet. Vi försöker hålla väntetierna så korta som möjligt. Vi erbjuder digitala vårdmöten vid PTJ 24, telefonbesök och hembesök (närområdet) då det är möjligt.

Vi stänger drop-in mottagningen för patienter med nytillkomna symtom, så som halsont, snuva, hosta, feber.

Vid allmänna frågor om Covid-19 hittar du information på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland.

Allmänna frågor om Covid-19? Ring det nationella telefonnumret 113 13 som besvaras dygnet runt.

Vårdcentralen Läkarhuset, är en del av Praktikertjänst AB, och vår mottagning ligger centralt vid Avenyn. Verksamhetschef är Gunilla Ackelid. Varmt välkommen!

Vårdcentralen Läkarhuset är stolta över att kunna erbjuda dig god tillgänglighet, stabil bemanning och hög kompetens. Vi är extra glada över att kunna erbjuda våra äldre patienter hjälp på vår äldremottagning och tror på kontinuitet. Välkomna!

Välkommen att lista dig!