Aktuellt

Stängt på Vårdcentralen

Fredag den 17 februari är hela vårdcentralen inkl. laboratorier stängt på grund av utbildning. 
Vi öppnar som vanligt igen från måndag 20 februari.


För sjukvårdsupplysning kontakta i första hand 1177. 

Akuta patienter hänvisas till Östhammars vårdcentraum tel. 0173 88 000. 

Gruppträning

Vi är stolta över vårt samarbete med Öregrundsgymmet där du nu kan delta på gruppträning tillsammans med någon av våra fysioterapeuter. Mer information och bokningsrutiner hittar du under Vår Verksamhet - Gruppverksamhet. 

Öregrunds vårdcentral är Region Uppsalas bästa vårdcentral

Öregrunds vårdcentral är Region Uppsalas bästa vårdcentral. Det visar den årliga undersökningen Nationell patientenkät primärvård som görs av Sveriges kommuner och regioner. Mottagningen behåller därmed förstaplatsen i Region Uppsala samtidigt som man ligger på plats 36 i Sverige.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, undersöker varje år hur patienter upplever sina besök i primärvården och i undersökningen 2021 deltog samtliga vårdcentraler i Region Uppsala.

Undersökningen är indelad i sju dimensioner – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

Öregrunds vårdcentral toppar mätningen i flera av kategorierna, i synnerhet helhetsintryck, delaktighet/involvering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

2022-02-10

Öregrunds vårdcentrals tankar om sömn:

Det finns i vårt moderna samhälle mycket myter och orimliga förväntningar på sömn. Ibland har detta resulterat i ett långvarigt bruk av insomningstabletter. Vi vill därför i en serie inlägg utbilda och tipsa om sömnsvårigheter.
Du får gärna höra av dig till oss om du behöver mer råd om din sömn eller om du vill få hjälp med behandlingsalternativ och/eller nedtrappning av sömnläkemedel. 

Psykoedukation - så fungerar sömn