Gruppverksamhet

Promenadgrupp

Promenadgrupp

lopning-och-pollen.jpeg

Vi på Öregrunds Vårdcentral vill uppmuntra till ökad fysisk aktivitet och erbjuder våra patienter att delta i promenadgrupp.

Fysisk aktivitet är livssviktigt. Genom att vara fysisk aktiv minskar du riskerna för många olika besvär och sjukdomar så som diabetes, hjärt- och kärl sjukdomar, övervikt, cancer, psykisk ohälsa, fall och benbrott. 

Promenaden sker tillsammans med fysioterapeut en gång i veckan. Ibland även tillsammans med distriktssjuksköterska och/eller läkare. För att delta i gruppen ringer du till vårdcentralen för att boka en individuell bedömning. 

Stresskola

Stresskola

stressill2.jpg

Vi erbjuder stresskola för dig som upplever problem med långvarig stress. Stresskolan hålls av kurator samt legitimerad psykolog och utgår från behandlingsmetoderna KBT och ACT. Upplägget är fyra tillfällen med en uppföljning några månader senare.  

För att delta i stresskolan bokar du en tid för första bedömning hos vår kurator eller psykolog, det gör du genom att ringa mottagningen på nummer 0173-880 12. Under det första mötet kommer du få möjlighet att samtala kring din nuvarande situation och ställa frågor om olika behandlingsalternativ, en bedömning görs då om stresskolan passar dig eller om vi rekommenderar andra insatser på vårdcentralen eller hos annan instans.