Vår verksamhet

På mottagningen får du kontakt med läkare, distriktssköterskor, mottagningssköterskor, undersköterska, kurator, fysioterapeut samt medicinska sekreterare. Ibland har vi även läkarkandidater och sjuksköterskestudenter som är placerade hos oss.

Ett personligt engagenmang är viktigt för oss och vi strävar efter att hitta den bästa lösningen för varje patient. Med stor flexibilitet i personalgruppen och hälsofrämjande arbetsmetoder ger vi dig råd om din hälsa och hjälp och behandling om du blir sjuk.

För att minska väntetiderna för läkarbesök har vi sedan 2016-02-01 infört ett nytt tidsbokningssystem som går ut på att inte boka återbesök för kroniska åkommor flera veckor i förväg utan att man ska höra av sig samma dag man vill komma. Alltså ska det inte spela någon roll om behovet av läkartid är akut eller ej. Ring tidigt den dag du vill komma så försöker vi lösa dina behov. Om du av någon anledning absolut behöver en tid med lång framförhållning, till exempel om du behöver resa med sjukresor eller om anhörig behöver följa med så försöker vi naturligtvis tillgodose dina behov.

Vi välkomnar besökare i alla åldrar.

Information

 

Öregrunds Vårdcentral utökar tillgängligheten, genom att starta en Lättakut.

På Lättakuten kan du söka om du eller ditt barn sedan max 14 dagar har besvär med:

*Säsongsallergi

*Ont i halsen

*Öronbesvär

*Hudbesvär

*Hosta/feber

*Urinvägsinfektion

*Ögonbesvär

Lättakuten kräver ingen tidsbokning, den är öppen måndag-fredag kl 10.30-11.30, röda dagar stängt, med start måndag den 27/5. Du behöver inte kontakta oss innan besöket. På plats anmäler du din ankomst med att ta en nummerlapp samt registrera dig i kassan.

För att besöket ska bli så smidigt som möjligt fyller du i ett frågeformulär gällande ditt besvär. Frågeformulären finns på anslagstavlan vid receptionen.

Besök hos sjuksköterska/undersköterska/distriktssköterska eller läkare på Lättakuten kostar 150kr. Frikort gäller.

På Lättakuten kan du endast söka för de symtom som finns på listan.

Vi tar inte sjukskrivningar, utredningar, önskemål om remiss eller symtom äldre än 14 dagar. Om du har andra behov eller önskemål ring 0173-88012

Välkomna!