Lasertandblekning

Lasertandblekning ger ett bra och synligt resultat efter ett besök på vår klinik. Man använder laserljus för att aktivera blekningsgelen så att det fungerar snabbare och mer effektivt. Med den laser vi använder upphettar och torkar vi inte ut tänderna. Det är bara gelen som värms upp. Efter 3 gelappliceringar, som tar cirka två timmar totalt att göra, är  det möjligt att gå från ordentligt gula tänder (A6-A7 på en speciell färgskala) till mycket vitare (B2). Hur många steg ljusare dina tänder blir beror helt på hur tjock din emalj är och vilken färg du har haft på dina tänder när du fick dem. Har du färginslag på tänderna som ligger i grå eller blåskalan är detta mycket svårare att bleka och kan ta mer tid eller behöva andra åtgärder.

I en behandling ingår: 30 minuter undersökning för att bedöma om tänderna är tillräkligt friska att bleka. Man skall inte ha hål i sina tänder. Mycket slitna tänder och tänder med djupa spricker ökar risken för att få efterbesvär. Om man har mycket bara tandhalsar måste dessa skyddas på ett speciellt sätt. Fotografera tänderna så vi vet vilken färg vi startar med och förbereda tänderna för behandlingen genom polering och skyddsåtgärder. Sedan tar det cirka 30 minuter per gelapplicering/laserblekning (upp till tre appliceringar vid ett besök). 

Att tänka på: Eftersom vi använder ett skyddsmateriel på ert tandkött och en gummiduk för att håller läpparna borta från tänderna, måste ni sitter i behandlingsstolen med munnen mer eller mindre öppen i mellan 1 och 2 timmar. Men resultat blir normalt sett väldigt tydligt.

Efter er behandling rekommenderar vi er att köpa tandvårdsprodukter som hjälper er behålla det vita leendet längre. Dessa har tagits fram speciellt för att förlänga resultatet ni uppnått maximalt.

Vi kommer även att använda den mest effektiva blekningen som finns "Green Light Blekning". Behandlingen sker också på kliniken på ungefär samma sätt som vid laserblekning. Denna blekningsmetod kan även fungera på mycket svårt missfärgade tänder där andra blekningsförsök ej fungerat. Den kan kräva flera behandlingsomgångar vid svåra missfärgningar. Ingen eller mycket liten risk för skador på tänderna då behandlingen sker med kallt ljus. Detta är även den mest effektiva blekmetoden vid konventionell blekning.