Provtagning/Lab

Öppettider lab må-fre: Kl 08.00-09.00 (Obs! Tidbokad provtagning). 

Tidsbokad provtagning
Endast tidsbokad provtagning under Coronapandemin. Detta för att minimera antalet patienter i väntrummet. Ring 08-726 55 50 för att boka tid för provtagning (ordinerad av läkare sedan tidigare).

Personal
Bente Kjaer,
undersköterska
Anna Lundgren,
undersköterska
Osiris Morales, undersköterska

Vid frågor angående provtagningen, kontakta sköterska på mottagningen eller din läkare på tfn 08-7265550.

Mat och medicin
Ta dina mediciner som vanligt om du inte har fått andra instruktioner.
Om du har blivit ombedd att fasta, betyder det att du inte ska äta på minst 10 timmar före provtagningen och tills dess att provet är taget. Vid fasta är det tillåtet att dricka vatten, kaffe och te utan sötningsmedel, grädde och mjölk.

Provsvar
När du har gjort en undersökning eller tagit prover så får du normalt sett svar på dessa inom 3 veckor. Din läkare meddelar svaren per brev, telefon eller vid ett återbesök. Om du inte har fått svar inom 3 veckor ber vi dig att kontakta vårdcentralen på telefon 08-726 55 50.

Extern provtagning
På vårt närlab kan vi ta angelägna akutprover i samband med besök hos vårdgivare. Under drop-in tid kl 08-09 på morgonen har vi öppet för planerad provtagning på dig som är listad som patient på Telefonplans Vårdcentral. Vi tar då prover oavsett om de är beställda av vårdgivare på vårdcentralen eller på annan mottagning/klinik.

Vi kan tyvärr inte längre, pga långa väntetider, ta prover på patienter som ej är listade hos oss med remiss från extern vårdgivare. Vill du ta prover här och behöver en fast läkarkontakt i primärvården är du självklart välkommen att lista dig på Telefonplans vårdcentral!

Waranprovtagning
Ring och boka tid för provtagning, tfn 08-726 55 50.
Svaret från laboratoriet bedöms av din ordinarie läkare (eller kollega beroende på eventuella ledigheter) dagen efter provtagningen. Vi meddelar fortsatt dosering och nästa provtagning brevledes om värdet är stabilt och inga ändringar är aktuella. I annat fall kontaktar sköterska dig per telefon. Fortsätt med ditt tidigare schema tills brevet kommer.