Covid-19-vaccinering

2021-04-12
Just nu har vi inget covid-19-vaccin på Telefonplans vårdcentral och vet inte när vi får doser. Vi kan därför inte boka in några tider för vaccinering.

Information från Region Stockholm:

Information om vaccinationer i fas 2:
Du som är född 1951 eller tidigare kan välja att boka tid på en vaccinationsmottagning som vaccinerar mot covid-19 på uppdrag av Region Stockholm, eller på vårdcentralen där du är listad. 

Boka tid för vaccination på vaccinationsmottagning med appen Alltid Öppet och Bank-id eller Freja e-id plus. Instruktioner för tidsbokning finns på 1177.se. Antalet tider uppdateras löpande i appen Alltid Öppet och kapaciteten är hög.

Du som inte kan boka digitalt kan ringa din vårdcentral för att få hjälp med att boka en tid på din vårdcentral.

Det kommer inte att finnas drop-in mottagningar för vaccineringen, utan du måste följa instruktioner kring tidsbokningen.

Många kommer att vilja boka tid samtidigt. Om det är svårt komma fram till vårdcentralen eller att boka i appen, vänta någon timme innan du försöker igen.

Vaccinationen är kostnadsfri. Lämna inte ut ditt BankID eller ditt kontonummer om någon ber om det.

Tider att boka till mottagningarna i Johanneshov, Haninge, Kista och Norrtälje är tillgängliga redan nu. Tider till alla vaccinationsmottagningar uppdateras löpande i appen Alltid Öppet.

Samtidigt som de nya mottagningarna öppnar så fortsätter vaccinationsverksamheterna i Älvsjö, Täby, Solna och Stockholms innerstad som tidigare.

2021-03-31 Covid-19-vaccin finns just nu
Nu har vi fått ett antal vaccin-doser. Du som är 75 år och äldre kan boka tid själv för covid-19-vaccinering via 1177 (med e-leg). Se fliken "Covid-19-vaccinering" för mer information. (Informationen kan komma att uppdateras.)

2021-03-23
Regionen har skickat ut brev till alla som är 70 år och äldre, men vi har inte fått vaccin tilldelat än för er som är 70-79 år och kan därför inte boka in tid för vaccination än. Vi återkommer med ny information så fort vi fått besked angående vaccinleveranser.

2021-03-15
Vi har nu börjat vaccinera de som är 80+. De som inte redan har kontaktat oss (som är 80+) kommer vi att ringa upp och erbjuda vaccinering.

2021-03-08
Regionen kommer att skicka ut ett brev med generell information om vaccinationen till alla som är 65 år och äldre. De äldsta får brev först.

Telefonplans vårdcentral kommer att skicka ut ett eget brev  till våra listade patienter, 65 år och äldre, med information om hur vaccinationen går till på just Telefonplans vårdcentral. Även här får de äldsta brev först. Informationen kan komma att ändras så läs gärna på vår hemsida kontinuerligt.

2021-03-03
Just nu vaccinerar vi Fas 1 (personer inskrivna i hemsjukvård och personer som har hemtjänstinsatser och de som bor tillsammans med dessa).

Telefonplans vårdcentral kommer att skicka hem brev till de patienter som tillhör Fas 2 när vi vet när vi kan vaccinera Fas 2. De (i Fas 2) som har e-legitimation kommer att kunna boka tid för vaccinering genom att logga in på 1177. Mer information står i brevet som vi skickar ut.

Vaccinet är kostnadsfritt för alla.

Information från Region Stockholm: 

- Alla kommer att få vaccinera sig och alla kommer att få information när det är dags.

- Vaccinationerna genomförs successivt enligt prioriteringsordningen i den takt som vaccintillgången tillåter.

- På 1177.se finns alltid uppdaterad information om läget. Det går också bra att ringa 1177.

Länk till 1177.

Länk till Folkhälsomyndigheten.

Vi följer Region Stockholms prioriteringsordning för vaccinering och hantering av vaccin.